2015. május 7., csütörtök

100 nap imádságban 44

MASTER-Praying Man.png    44. nap - május 7. csütörtök
“Arra, hogy a Szentlélek megnyugszik az egyházon úgy tekintünk előre, mint jövőbeli eseményére; az egyháznak azonban az a kiváltsága, hogy ezt most megtapasztalja. Keressétek, imádkozzatok érte, higgyetek benne. Szükségünk van rá, és a menny arra vár, hogy megnyugtassa rajtunk.” Review and Herald, 1895. márc. 19.
IMACÉLOK:

1.      Imádkozzunk a Szent Lélek olyan bőséges kitöltetéséért a GK ülésre, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, hogy Isten munkálkodik az egyházában.
2.      Imádkozzunk azért, hogy amikor emberek elhagyják majd a GK ülését egy-egy nap, vitás kérdésekről folytatott beszélgetések vagy ügyek megbeszélése helyett Istent dicsőítsék azért, ahogyan munkálkodik, és azért is, amit tesz az ő saját szívükben és életükben.
3.      Imádkozzunk azért, hogy mindenki alárendelje magát Isten akaratának és komolyan imádkozzon azért, hogy Isten akarata legyen meg.
4.      Imádkozzunk azért, hogy Isten lelke irányítsa majd a megbeszéléseket és a nehéz kérdésekben hozott döntéseket, amelyek a napirenden szerepelnek: Creation Fundamental Beliefs, nők felszentelése, Policy és a gyülekezeti kézikönyv kérdései, stb.
5.      Imádkozzunk azért, hogy a találkozók különleges imaalkalmai mély jelentőséggel bírjanak és segítséget jelentsenek minden résztvevőnek.
6.      Imádkozzunk az ifjúságért és a fiatal felnőttekért, akik részt vesznek majd a GK találkozóin, hogy Jézust lássák visszatükröződni a vezetőink életében, és vágyakozzanak Jézust jobban megismerni és követni.
7.      Imádkozzunk azért, hogy a Szent Lélek kitöltessék az IAD (Közép-Amerikai Divízió) vezetőségére: Israel Leito-ra, Elie Henry-re, Filberto Verduzco-Avila-ra és a családjaikra. (Imádkozzunk a küldöttekért!)
8.      Imádkozzunk azért, hogy a Szent Lélek kitöltessék az MENA (Közép-keleti és Észak-Afrikai Unió) vezetőségére: Homer Trecartin-ra, Szilvási Tiborra, Donovan Cleary-ra és a családjaikra. (Imádkozzunk a küldöttekért!)
9.      Imádkozzunk a helyi lelkészeinkért és egyházi vezetőinkért, hogy a Szentlélek esője hulljon rájuk és tegye őket képessé a feladataikra.
10.  Imádkozzunk, hogy minden egyházi intézmény fokozott mértékben és odaadással vegyen részt az evangelizálásban az egyház éppen folyamatban lévő evangelizációinak támogatása közben.

Először az otthonodban légy misszionárius!

·        Bibliai szakasz elmélkedésre: Zsolt 101:1-8
·        Kulcs szakasz: “Gondom van a tökéletes útra: mikor jössz el hozzám? Szívemnek tökéletessége szerint járok én az én házamban.” Zsolt. 101:2

Kislánykoromtól kezdve mindig is misszionárius szerettem volna lenni. A nagyszüleim misszionáriusok voltak, és így anyám is misszionárius lett amikor felnőtt. Még ma is beszél spanyolul annak eredményeként, hogy a gyermekkorát misszióterületen töltötte.

Azonban a középiskoláig kellett várni saját hivatalos misszionáriusi pályafutásom elkezdésére, amikor is első tengeren túli misszióutamra indultam a thaiföldi Bangkokba, és a koreai Szöulba. Annyira izgatott voltam. Na jó, igaz hogy ez csak egy zenei túra volt a középiskolai zenekarral és a harang-együttessel, de akkor is, útelvélre volt szükség az utazáshoz. Néhány további tengeren túli út után azonban, és miután diák misszionáriusként szolgáltam Dél-Amerikában egy ideig, kezdtem ráérezni a misszióra, vagy legalábbis úgy gondoltam. Azután Isten egy másféle missziós területre hívott. Igen, haza hívott.

Abban az időben éppen befejeztem a másod évemet a főiskolán, és őszintén szólva az otthonom volt az utolsó hely, ahová menni akartam. Ne értsetek félre. Nagyszerű családom van, de … Nagyobb szabású és izgalmasabb missziós erőfeszítések lebegtem a szemeim előtt. De abban az esztendőben Isten meggyőzött arról, hogy haza kell mennem és egy ideig a saját családomat kell szolgálnom mielőtt egy szélesebb munkaterületen keresném Isten szolgálatát. Ez elsőre nem volt könnyű döntés, de az igazat megvallva végül az egyik legjobb döntésnek bizonyult, amit valaha hoztam. Isten tényleg megáldotta ezt az évet, és ennek eredményeként a családom és én most közelebb állunk egymáshoz, mint korábban bármikor.

Az otthon töltött időszak óta eltelt évek során abban a kiváltságban volt részem, hogy sok országban dolgozhattam és utazhattam. Isten azonban továbbra is emlékeztetett, hogy misszionáriusnak lenni nem csak annyiból áll, hogy van egy útleveled és elmész valahová a “komfort-zónádon kívül.” Ez valójában sokkal több annál. Ez arról szól, hogy rendelkezel a “megfelelő hozzáállással és szívvel” az adott helyen. Azt jelenti, hogy jó kedvvel szolgálsz a körülötted lévőknek.

Természetesen nincs azzal semmi baj, ha arról álmodik valaki, hogy átutazza az óceánt csak hogy misszionárius legyen. Nagyszerű dolog teljes állású misszionáriusként dolgozni. Mielőtt azonban megpróbálnánk megmenteni a világot, Isten arra hív bennünket, hogy legyünk a hozzánk legközelebb állók hűséges misszionáriusai; ami a házastársunkat, a szobatársunkat, a szüleinket, a testvéreinket, a gyerekeinket jelenti. Hűségesnek lenni a szolgálatnak abban a sötét kis sarkában, ahol senki nem vesz észre és senki nem tapsol meg bennünket, vagy lehet hogy bizonyságot teszünk a szomszédnak vagy egy különös megjelenésű gyülekezeti tagnak. Ezek a dolgok lehet, hogy nem hangzanak nagyon elbűvölőnek vagy vonzónak, de ha ezeken a pontokon nem tudunk hűségesek lenni, az olyan, mintha az óceán keresztülvitorlázásáról álmodnánk amikor még mindig csak a gyerek evezővel kavarunk a saját fürdőkádunkban. Tegyük tehát tisztába, hogy mi a fontosabb, és az előbbre valókkal kezdjünk!

"Az első nagy feladat az életedben az, hogy otthon légy misszionárius... A Krisztusért végzett munkánknak a családdal kell kezdődnie, az otthonunkban.... Nem létezik ennél fontosabb misszióterület." Keresztény szolgálat, 206. o.

A Biblia azt mondja, hogy "Szívemnek tökéletessége szerint járok én az én házamban." (Zsolt. 101:2). Azt is mondja, hogy “Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” (Luk. 16:10).

Bárhol is légy tehát éppen most a világban, tekintsd magadat misszionáriusnak! Lehet, hogy ez nem könnyű feladat, de kérd Istent, hogy segítsen jó misszionáriussá válnod, mert akár tudatosul benned, akár nem, az örökkévalóságra nézve érintesz meg életeket.

Írta: Melody Mason

Fordította: Stramszki István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése