2020. április 28., kedd

100 nap imádságban - 33-ik nap április 28 - KEDD


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

33. napi imacélok – 2020. április 28. (kedd)

A szabadításért mondott ima

Megkerestem az Urat, és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem. Akik őreá néznek, azok felvidulnak, és arcuk meg nem pirul. Ez a szegény kiáltott, és az Úr meghallgatta, és minden bajából kimentette őt. Az Úr angyala tábort jár az Őt félők körül, és kiszabadítja őket. (Zsoltárok 34:5–8)

Túl kevés hitünk van. Mi korlátozzuk le Izrael Szentjét. Hálásnak kéne lennünk, amiért Isten leereszkedik, hogy eszközeiként használjon fel minket. Minden hitből fakadó, komoly ima meghallgatásra talál. Nem akkor fog jönni a teljesedése, amikor várjuk, hanem akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. (Az evangélium szolgái, 92. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Ahogy körülnézel a környezetedben, láthatod, hogy néhányan minden erejüket megfeszítik a hit terén. Miért nem gondolsz végig pár gyakorlati módszert, amivel megoszthatnád a hit dolgait egy bajban levő testvérrel vagy testvérnővel? Talán adj (vagy ajánlj) neki egy jó könyvet, ami építheti a hitét, mint például: „Ha ezrek esnek is el” vagy „Nincs lehetetlen”. Mikor látjuk, hogyan tett csodát Isten mások életében, akkor lehet bizalmunk a saját életünket illetően is ma. Vagy esetleg írj egy lapot pár bibliai ígérettel, és add oda valakinek, akinek szüksége van rá. Ha bizonytalan vagy, kinek is kéne segítened, kérdezd meg az Úrtól, és Ő megmutatja neked.

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! A Fülöp-szigeteken a járvány eredményeként fiatalok százai imádkoznak minden nap a Zoomon keresztül együtt, és sokak szíve mozdult meg, és került közelebb Jézushoz. Áldjuk az Örökkévalót, amiért mindenhol csak nő és nő az imádságos lelkület. Ezen kívül sokak kutatják azt is őszintén, hogyan érthetnék meg mélyebben Isten Szavát.

·       Imádkozzunk a helyi lelkészünkért. Az Úr adjon erőt neki, védje meg, és ami a legfontosabb, még bőségesebben árassza ki rá a Szentlelket.
·       Imádkozzunk a Generálkonferencia egyházvezetéséért, ügyintézőiért, az osztályvezetőkért és a dolgozókért. Kérjük Istent, adjon nekik bölcsességet, ahogy azt kutatják, hogyan vezessék és mozdítsák elő az egyház misszióját a válság idején.
·       Külön imádkozzunk Ted Wilsonért, a Generálkonferencia elnökéért, G. T. Ng titkárért és Juan Prestol kincstárnokért. Imában kérjünk bölcsességet nekik, védelmet a családjuknak és a Szentlélek áldását rájuk, ahogy a krízis idején vezetik az egyházat.
·       Imádkozzunk Isten vezetéséért egyházunk jövőjét illetően. Könyörögjünk azért, hogy ne pazaroljuk el ezt a lehetőséget Jézus szeretetének, valamint Jelenések könyve 14. és 18. fejezetének továbbadásában a szenvedő világ felé.
·       Komolyan imádkozzunk, hogy a késői eső úgy jöjjön el, ahogy Isten megígérte, és a munka befejeződhessen, és mi hazatérhessünk. Már nincs annyi idő a munkára, mint eddig volt. Eljött az idő, hogy befejezzük az Úr művét, és felkészüljünk a találkozásra Krisztussal.



1 megjegyzés: