2020. április 26., vasárnap

100 nap imádságban - 31-ik nap április 26 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

31. napi imacélok – 2020. április 26. (vasárnap)

Imádkozz és figyeld, ahogy a menny megmozdul

Én az Istenhez kiáltok, és az Úr megszabadít engem. Este, reggel és délben panaszkodom és sóhajtozom, és Ő meghallja az én szómat. Megszabadítja lelkemet békességre a rám támadó hadtól, mert sokan vannak ellenem.” (Zsoltárok 55:16–18)

Az ima a menny elrendelt eszköze. Az ember és ember közti fellebbezések, petíciók, folyamodványok az embereket mozdítják meg, és szerepük van a nemzeti ügyek ellenőrzésében. De az ima az eget mozdítja meg…. Az imádság, a hit, az Istenbe vetett bizalom olyan mennyei erőt hoz, ami megmutatja az emberi számítások valódi értékét: a semmit… Aki engedi, hogy az Úr megvilágosítsa őt, úgy halad előre, ahogy a hajnali derengésből előtör a verőfényes, déli napsütés.” (In Heavenly Places, 75. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Mi a legelképzelhetetlenebb dolog, amiért imádkozol, hogy az Úr tegye meg? Ennek össze kéne békítenie téged és valakit, akit szeretsz? Helyre kéne állítania egy megtört házasságot vagy visszahozni egy gyereket a hitbe? Ma írd le szíved néhány lehetetlen imádságát, majd az imakérések mellé írd le Isten Szavának konkrét ígéreteit. Kezdésül igényeld ezeket az ígéreteket: Márk 10:27; Lukács 18:27; 1János 5:14.

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Áldott az Úr, amiért már felhasználta ezt a koronavírus-járványt, hogy összebékítsen sokakat, és tudjuk, hogy Ő arra vágyik: ugyanilyen gyógyulási csodát készítsen elő még ennél is többeknek.

·       Imádkozzunk a különböző afrikai országokban, a Karib-szigeteken, valamint a dél- és közép-amerikai országokban élő egyháztagjainkért, ahogy a koronavírus-járvánnyal harcolnak.
·       Imádkozzunk a mi gyülekezetünkben és közösségünkben levőkért, akik most anyagi válságba kerültek. Kérjük, hogy a szükségleteiket töltse be az Úr.
·       Imádkozzunk, hogy jószívűek legyünk, és megosszuk valakivel a plusz készletünket, ha történetesen van. Kérjük, hogy mi, az egyház, mint egy nagy család fogjunk össze a szükségben levő testvéreinkkel.
·       Imádkozzunk, hogy az áhítatunkon Isten még szorosabb közösségbe vonjon magával, ne csak, hogy segítséget és áldásokat kapjunk, hanem az legyen a legnagyobb vágyunk, hogy igazán megismerjük Őt.
·       Imádkozzunk, hogy a világszéles egyház tagjai arra használnák fel ezt az időszakot, hogy buzgón megosztják másokkal lelki javaikat, az It is written „Hope Awakens” nevű sorozatát vagy más lelki táplálékot a szorult helyzetben levő szomszédaikkal és barátaikkal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése