2020. április 25., szombat

100 nap imádságban - 30-ik nap április 25 - SZOMBAT


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

30. napi imacélok – 2020. április 25. (szombat)

Isten akarata szerint imádkozzunk

Ez az a bizodalom, amellyel őhozzá vagyunk, hogyha kérünk valamit az Ő akarata szerint, meghallgat minket.(1János 5:14)

A hittel mondott imában mennyei tudomány van, olyan tudomány, amit mindenkinek meg kell értenie, ha sikeres életet szeretne. Krisztus ezt mondja: »Azért mondom nektek: Amit könyörgésetekben kértek, higgyétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglesz néktek.” (Márk 11:24) Világossá teszi, hogy kérésünk Isten akarata szerint való kell, hogy legyen, azt kell kérnünk, amit Ő megígért, és amit kapunk, azt az Ő akarata szerint kell felhasználnunk. Ha ezek a feltételek teljesülnek, az ígéret biztos… Ne keressük az áldás külső megnyilvánulását! Az ajándék ott van az ígéretben, és nyugodtan folytathatjuk tovább a munkánkat abban a biztos tudatban, hogy amit Isten megígért, azt képes meg is tenni, és az ajándék, ami már a mienk, akkor válik valósággá, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. (Nevelés, 258. o.)


KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Imádkoztál már úgy valamiért, hogy tudtad róla, az nem Isten akarata, de annyira szörnyen akartad, hogy így is, úgy is tovább imádkoztál érte? Gyakran hasznosabb az utólagos bölcsesség, mint az előre gondolkodás. Ma pár percre miért nem nézel vissza, és köszönöd meg Istennek azokat a bizonyos imákat, amiket elmondtál, és Ő nem válaszolt rájuk, mert most látod csak, hogy nem a te érdekedet szolgálták volna?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Miközben elvesztettünk hozzánk közel állókat a COVID-19 miatt, Isten mások életét megkímélte, akikért komolyan imádkoztunk. Áldjuk Őt azokért az esetekért, ahol közbelépett. És keressük, hogy tarthatunk ki az „Áldott reménységünk” mellett, és bízzuk rá azokat a veszteségeket, amiket nem értünk.

·       Imádkozzunk a Tennessee államban levő Chattanooga térségének lakóiért (az Egyesült Államokban), akik nemrég számos rettenetes tornádót átéltek. Sokan elvesztették az otthonukat, és vannak, akik meghaltak, és most, a COVID-19-járvány közepén azon erőlködnek, hogyan rakják össze életük darabkáit.
·       Imádkozzunk azokért, akik az elszegényedett országokban nem tudnak dolgozni. Könyörögjünk az ott élő egyháztagok számára ennivalóért és a szükséges ellátásért.
·       Továbbra is imádkozzunk a frontvonalban levő egészségügyi szakemberekért, akik most is a járvánnyal harcolnak. Kérjük, hogy az Úr őrizze meg az egészségüket a COVID-19-től, és érzelmileg is biztonságban legyenek, ahogy a világjárvány okozta stresszt és megterhelést kezelik.
·       Továbbra is imádkozzunk a szervezetekért és a kis vállalkozásokért, melyek a jelenlegi karantén anyagi következményeitől szenvednek. Imában kérjünk védelmet és bölcsességet nekik a „hogyan tovább” kérdéseihez.
·         Imádkozzunk bölcsességért a kormányfők számára, hogy tudják, miként és mikor kezdjék újra feloldani a korlátozásokat a gazdaság érdekében.

1 megjegyzés: