2020. április 21., kedd

100 nap imádságban - 26-ik nap április 21 - KEDD


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

26. napi imacélok (2020. április 21., kedd)

Az Ige a mi vezetőnk

Megjelentette néked, ó, ember, mi legyen a jó, és mit kíván az Úr tetőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel. (Mikeás 6:8)

A világtörténelem legünnepélyesebb időszakában élünk. A földi tömegek sorsa nemsokára eldől. Saját jövőnk és mások üdvössége múlik azon, hogy mi most hogy élünk. Szükségünk van az igazság Lelkének a vezetésére. Krisztus minden követőjének komolyan meg kell kérdeznie: »Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?« Meg kell magunkat alázni böjtben és imában az Úr előtt, és elmélkedjünk sokat Isten Igéjén, különösen az ítélet jelenetein. Szerezzünk mély és élő tapasztalatokat az Úrral. Egy pillanatot sem vesztegethetünk el. Létfontosságú dolgok történnek körülöttünk. Sátán által megigézett területen élünk. Isten őrállói, ne aludjatok! Az ellenség résen áll, hogy ha tétlenkedtek és elalszotok, lecsapjon rátok, és zsákmányul ejtsen titeket. (The Call to Stand Apart, 69. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Mikor egy kihívást jelentő döntéssel nézel szembe, hova fordulsz bölcsességért és tanácsért? Természetesen tudjuk, hogy a sok tanácsadó jelent biztonságot (lásd: Példabeszédek 11:14). De szeretteink vagy azok bölcsességén túlmenően, akiket tisztelünk, milyen elveket találunk Isten Szavában arról, hogyan hozzunk meg döntéseket? (Lásd: Példabeszédek 3:5–6; 14:12; Máté 6:33; Jeremiás 33:3)

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Előző héten a Dél-amerikai Divízióban, ahogy az elmúlt 50 év alatt is, egy különleges „szent hét” nevű evangelizációs programot tartottak divíziószerte. Általában ilyenkor kis csoportok gyűlnek össze otthon és az imaházakban, de a koronavírus miatt a divízió most online közvetítette a teljes programot sok más egyéb kíséretében. A téma a „vérrel írt szeretet” volt, és külön-külön program szólt a gyerekeknek, a tiniknek és a felnőtteknek. Áldott az Úr, amiért az egyházvezetők ilyen kreatívan segítenek Isten szeretetének továbbadásában.

·       Imádkozzunk azokért, akik most fedezték fel először Jézus szeretetét a Dél-amerikai Divízió programjai során, és hogy képesek legyenek olyan tartós kapcsolatot kialakítani Krisztussal, amely idővel csak még gyönyörűbb lesz.
·       Imádkozzunk, hogy mindnyájan arra használjuk fel a felszabadult plusz időnket otthon, hogy mélységeiben tanulmányozzuk Isten Szavát, és megtanítsuk a gyerekeinknek, ők hogyan tanulmányozzák és szeressék Isten Szavát.
·       Imádkozzunk, hogy Isten népe maradjon hűséges a tized és az adományok beadásában még a mostani gazdasági kihívások között is.
·       Imádkozzunk azokért, akik a COVID-19-járvány gazdasági kihívásai miatt a számlák befizetésével és azzal küzdenek, hogy étel kerüljön az asztalukra. Kérjük Istent, Ő gondoskodjon gyermekeiről, és sok tapasztalatot szerezzenek az Úr hűségéről, amit aztán megoszthatnak másokkal is a következő napokban.
·       Imádkozzunk az egyház libanoni munkájáért, hogy a Mindenható viseljen gondot az anyagi szükségleteikről, és segítse az egyház missziójának előrehaladását.



1 megjegyzés: