2020. április 27., hétfő

100 nap imádságban - 32-ik nap április 27 - HÉTFŐ


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

32. napi imacélok – 2020. április 27. (hétfő)

Imádkozzunk a kapott ígéretek alapján

Mivelhogy az Ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való, annak megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott; amelyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülve a romlottságot, amely a kívánságban van e világon. (2Péter 1:3–4)

„Isten Igéjének összes ígérete értünk van. Imáidban ismételd Jehova szavait, és hittel igényeld az ígéreteit. Szava biztosítja, hogy ha hittel kérsz valamit, minden lelki áldást meg fogsz kapni. Csak kérj ezután is, és amit kapsz, az hihetetlen mértékben meghaladja majd, amit kérsz vagy elgondolsz. Neveld rá magad arra, hogy határtalan bizalmad legyen Istenben. Vesd rá minden gondodat. Várj rá türelmesen, és Ő mindezt megvalósítja.” (In Heavenly Places, 71. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Mit jelent, hogy határtalanul bízunk Istenben és Igéjében? Ha tényleg minden szentírási ígéret a mi javunkra van, ahogy megmondatott, miért vonakodunk mégis olyan gyakran szaván fogni Istent? Hogy tudnánk megváltoztatni tétova, kétkedő imáinkat magabiztos hitű imákká? (Lásd: János 6:37; Zsidók 11:6; Róma 10:17)

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Áldott az Úr, hogy kialakította a „Hope Awakens” (Ébredő remény) sorozat technikai kérdéseit az It is writtennél. Tovább imádkozunk, hogy a menny viseljen gondot a sorozatra, és védje meg.

·       Imádkozzunk azokért, akik hallgatják és nézik a „Hope Awakens” nevű sorozaton az It is writtennel. Azért fohászkodjunk, hogy hatására sok szív és élet változzon meg örökre.
·       Imádkozzunk azokért, akik megbetegedtek, és most is a COVID-19-cel harcolnak. Kérjük, hogy Isten adja nekik a fizikai és lelki gyógyulás leheletét.
·       Imádkozzunk mindenkiért, akinek a munkája a frontvonalban van, és nélkülözhetetlen: az egészségügyi személyzettől kezdve az élelmiszerboltok alkalmazottain át a futárokig. Imádkozzunk, hogy az Úr védő karja ölelje körül őket, ahogy másoknak szolgálnak, és nyitva tartják az alapvető üzleteket.
·       Imádkozzunk az idősekért, akik beszorultak a szanatóriumokba vagy a szeretetotthonokba, ahol a családjuk most nem látogathatja őket. Közülük nem is érti mindenki, mi ez az egész. Könyörögjünk, hogy Isten erőt adó kegyelme legyen ott velük.
·       Imádkozzunk a szorongással, félelemmel küzdőkért és különösen az egyedülállókért. Ha ismersz olyanokat, akikre illenek a fentiek, esedezz, hogy így vagy úgy, de elérd őket, és kimutathasd: törődsz velük – közösségileg biztonságos és megfelelő módon.


3 megjegyzés: