2020. április 19., vasárnap

100 nap imádságban - 24-ik nap április 19 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

24. napi imacélok – 2020. április 19. (vasárnap)

Isten Szava félelmében

A fejedelmek ok nélkül üldöztek engem; de a te igédtől félt az én szívem. Gyönyörködöm a te beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált. (Zsoltárok 119:161–162)

A Biblia Isten hozzánk szóló szava, olyan biztos, mintha saját fülünkkel hallanánk. Ha megértenénk, félelemmel vegyes tisztelettel nyitnánk meg Isten Szavát, és buzgón kutatnánk a tanításait! Úgy tekintenénk a Szentírás olvasására, a Szentírásban való elmélyülésre, mintha a végtelen Isten fogadna minket kihallgatáson. (A Call to Stand Apart, 69. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Előfordult már, hogy amikor egy verset olvastál a Bibliából, azt gondoltad: „Ez hozzám szólt! Honnan tudhatta Isten, mire van ma szükségem?” Ahogy ma nekifogsz a napodhoz, gondold végig az okokat, minek örülhetsz Isten Szava miatt. Igazából miért ne írhatnál listát azokról, amik miatt hálás vagy Isten Szavának? Kezdd ezzel: „Azért szeretem Isten Szavát, mert… (és töltsd ki a helyet).” Ha nehezen jutnak eszedbe dolgok, olvasd el a 119. zsoltárt.

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Hálásak vagyunk az Úrnak, amiért a guatemalai adventista egyház kitalálta, hogyan oszthatna ki több ezer karanténban levő testvérnek élelmiszerkosarakat (rizzsel, babbal, kukoricaliszttel, olajjal, sóval és cukorral). Ez is azt bizonyítja, hogy az egyháztagok igyekeznek megosztani egymással a terheket.

·       Imádkozzunk a koronavírus-járvánnyal harcoló Afrikáért. Imádkozzunk egyháztagjainkért, akik a megfelelő egészségügyi ellátás hiánya miatt szenvednek. Kérjük, hogy a fertőzések és a halálesetek aránya ne az előrejelzések szerint alakuljon.
·       Imádkozzunk a kisebbségi csoportok ezreiért világszerte, akik a föld népességének 69%-át teszik ki, akiknek még nem mutatták be világosan Jézust. Könyörögjünk azért, hogy új, innovatív módon érjük el őket most a krízis idején.
·       Imádkozzunk bűnbánó és alázatos lélekért mindannyiunk számára, amiért előfordult, hogy nem voltunk hűek Istenhez az életünkben és a bizonyságtevésünkben.
·       Imádkozzunk, hogy hatalmasan megsokasodjon az Istennek szolgáló egyháztagok száma, akik szeretik az embereket, és aktívan beszélnek a Biblia igazságairól másoknak, beleértve a más vallási háttérből érkezőket is.
·       Imádkozzunk a gazdákért, akik erejüket megfeszítve küszködnek az ültetéssel vagy a termények betakarításával a megszokott munkásaik támogatása nélkül, akiknek most tilos az utazás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése