2020. április 18., szombat

100 nap imádságban - 23-ik nap április 18 - SZOMBAT


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

23. napi imacélok – 2020. április 18. (szombat)

Az Ige gondviselése

Vessed az Úrra a te terhedet, Ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzon az igaz. (Zsoltárok 55:23)

„Munkatársaim, ne bátortalanodjatok el. Isten igazolja a hiteteket. A keresztényeknek mindig erős segítője az Úr. Mikor szünet következik az őszinte erőfeszítéseitekben, mert képtelenek vagytok a szükséges segítséget megkapni, vessétek a terheteket az Úrra. Legyetek hajlandóak ott hagyni, bízva abban, hogy hűséges lesz ahhoz, amit megígért. Nem tudjuk, Isten mivel és hogy fog segíteni, de azt igen, hogy soha nem hagyja cserben a benne bízókat. Miután teljes igazolást nyertek a munkásai, finomítva hozza elő őket a tűzben megpróbált aranyhoz hasonlóan.” (Ellen G. White: 66. levél, 1901. június 26.)


KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Miken keresztül érzed, hogy Isten növeli és erősíti a hitedet? Mik a kedvenc bibliai ígéreteid, amikbe szeretsz belekapaszkodni, mikor küzdesz? Heti kihívásként miért nem keresel egy új Igét, ami bátorságot ad, és miért nem tanulod meg kívülről? Majd mondd el valakinek, aki épp bátorság híján van.

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Jó az Úr, amiért az Egyesült Államokban a COVID-19 miatt korábban előrevetített masszív halálozási arány elég drámaian csökkenni kezdett. A járvány Európában is tovább lassul, és úgy tűnik, megjelent a fény az alagút végén.

·       Imádkozzunk a frontvonalban dolgozó egészségügyiekért, akik még mindig küzdenek a járvánnyal. Imádkozzunk, hogy az egészségük biztonságban legyen a COVID-19-től, és fizikailag is óvd meg őket az utca emberének oktalanságától, aki azt gondolja, hogy az orvosi személyzet fertőzött.
·       Imádkozzunk, hogy egyensúly legyen az egész világ otthon tartása és a gazdaság és egyéb tevékenységek megfelelő időben való újraindítása között, mihelyst már biztonságos, hogy ne menjen teljesen tönkre a gazdaság és a vállalatok.
·       Imádkozzunk a szervezetekért és a kis vállalkozásokért, melyek most pénzügyileg megsínylik a leállást. Kérjük, hogy bárcsak megtalálnák az emberek a módját, hogyan támogathatnák a kis üzleteket, hogy azok ne jussanak csődbe.
·       Imádkozzunk a veszélyes helyzetben levő és védelemre szoruló nőkért és gyerekekért. Esedezzünk, hogy érhetnénk el a közösségünk sebezhető és gyenge tagjait.
·       Imádkozzunk a bankokban, élelmiszerboltokban, benzinkutakon és más létfontosságú helyeken dolgozókért. Könyörögjünk, hogy az Úr védje meg őket a koronavírus elkapásától, miközben a hozzájuk betérő sok emberrel foglalkoznak.


1 megjegyzés: