2020. április 12., vasárnap

100 nap imádságban - 17-ik nap április 12 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

17. napi imacélok (2020. április 12., vasárnap)

A legnagyobb győzelmek

Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítalak téged, és te dicsőítesz engem. (Zsoltárok 50:15)

A legnagyobb győzelmek, amelyeket Isten ügyében aratunk, nem hosszas érvelés, kitűnő felszerelések, hatalmas befolyás vagy pénz eredményei: Isten kihallgatótermében születnek, amikor a komolyan tusakodó hívők megragadják a Mindenható erős karját. (Az evangélium szolgái, 259. o.)

Központi kérdések:
Ha tudjuk, hogy a legnagyobb győzelmeinket ima és az Isten Szavával töltött idő által nyerjük el, akkor mégis miért hezitálunk, hogy időt szánjunk az imára és a bibliatanulmányozásra? Milyen tevékenységek vagy zavaró tényezők állnak az Úrral folytatott személyes beszélgetésed útjában?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! A 130.000-es népességű Toowoomba városában (Queensland állam, Ausztrália) két gyülekezet is van: a központi és a Glenvale gyülekezet. Casey Wolverton a Glenvale lelkésze. Mikor a COVID-19-vírus felütötte a fejét, és az imaházak bezártak, az első szombaton úgy tartották meg az istentiszteletet, mint rendesen, csak épp senki nem ült a padsorok között, hanem a Facebookon vagy a Youtube-on közvetítettek, és 900-an nézték az adást. A helyi rádióadó hallott arról, mit csinálnak az adventisták, ezért kapcsolatba lépett az egyházzal, és megkérdezte, felvehetik-e az adventista istentiszteletet, és másnap leadhatják-e (vasárnap) 130.000 fős hallgatóságuknak. A koronavírus-válság nélkül elég elképzelhetetlen, hogy mindez megtörtént volna. Istené a dicsőség!


·       Imádkozzunk azért, hogy a remény különleges üzenetei továbbra is adásba kerüljenek az ausztráliai Toowoomba városában. Imában emlékezzünk meg az ausztrál egyháztagokért, hogy megtalálják a módját, és ezután is fényt árasszanak a körülöttük élőkre.
·       Imádkozzunk a könyvevangélistákért a világon, akik többé nem járhatnak házról házra. Könyörögjünk az Úrhoz, hogy nyisson új utakat ezek előtt az elkötelezett munkások előtt, hogy megoszthassák az igazságot. Azért is esedezzünk, hogy Isten gondoskodjon a szükségleteikről.
·       Imádkozzunk az Egyesült Államokban levő kórházakért, ahol arra számítanak, hogy a COVID-19-járvány kezelésének legnehezebb hete következik. Kérjük a mennyet, lépjen közbe az érdekükben.
·       Imádkozzunk a helyi gyülekezetünk időseiért, immunbetegeiért és a többi magas kockázatú tagjáért. Kérjük, hogy az Úr Jézus védelmező keze vegye körül őket.
·       Imádkozzunk mindazokért, akik már elvesztették szeretteiket a koronavírus kitörése miatt. Fohászkodjunk bátorságért és erőért a gyászolók számára, hogy belekapaszkodjanak Istenbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése