2020. április 20., hétfő

100 nap imádságban - 25-ik nap április 20 - HÉTFŐ


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

25. napi imacélok (2020. április 20., hétfő)

Az Ige öröme

Ha szavaidat hallattad, én élveztem azokat; a te szavaid örömömre váltak nekem, és szívemnek vigasságára; mert a te nevedről neveztetem, ó, Uram, seregeknek Istene! (Jeremiás 15:16)

Semmi sem képes jobban erősíteni az értelmünket, mint a Szentírás tanulmányozása. Nincs könyv, melynek tartalma olyan hatásosan emelné fel a gondolatainkat, fejlesztené szellemi erőnket, mint a Biblia a mély és nemesítő igazságaival. Ha úgy tanulmányoznánk Isten Szavát, mint kellene, akkor olyan magas fokú értelmet, lelki nemességet és jellemszilárdságot láthatnánk az emberek között, amilyet ma nagyon ritkán látunk.(A keresztény nevelés alapjai, 58. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Mi volt különösen jelentőségteljes, vagy vidított fel az Ige tanulmányozása közben mostanában? Miért nem szakítasz időt arra, hogy megoszd ezt az örömöt más valakivel ma?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Arra számítottak, hogy New York City kórházai túlzsúfoltak lesznek, szabad ágyak és elegendő ventilátor nélkül. De miközben folyamatosan telnek meg betegekkel, még van néhány szabad hely a kórházakban, és dicsérjük az Urat, amiért még mindig van elegendő ventilátor. Ez egy imameghallgatás.

·       Imádkozzunk a biztonsági szolgálatot teljesítőkért, mint a rendőrök és mások. Ahogy a világ egyes részein a lakosság körében növekszik a nyugtalanság a korlátozások miatt, esedezzünk védelemért ezen férfiak és nők számára.
·       Imádkozzunk a volt Szovjetunió területén levő Eurázsiai Divízióért, például az ide tartozó Oroszországért és Szibériáért. Kérjük, hogy bár most nehéz a bizonyságtevés, mégis új, hatékony módszereket találjanak ki az emberek elérésére.
·       Imádkozzunk a 10/40-es ablak szenvedő országaiért. Kérjük Istent, hogy gondoskodjon olyanokról, akik megosztják másokkal az Ő szeretetét. Könyörögjünk azért, hogy a helyi kormányok engedjék: a lakosok ételt szerezzenek, vagy a földjeinek dolgozzanak, és ennivalót termeljenek. Indiában most milliók vannak karanténban, és nem mehetnek ki a házukból, emiatt pedig sokan éheznek.
·       Imában kérjünk bölcsességet az egyházvezetők számára, mert a jelenlegi gazdasági válság eredményeként jelentőségteljes döntéseket kell meghozniuk a jövőre nézve.
·       Imádkozzunk bölcsességért a költségek csökkentésében, úgy, hogy az ne hozza nehéz helyzetbe az embereket, és az előrehaladó egyház alapvető munkája és szolgálata is megmaradjon.



3 megjegyzés: