2020. április 14., kedd

100 nap imádságban - 19-ik nap április 14 - KEDD


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

19. napi imacélok (2020. április 14., kedd)

Nézz fel Jézusra!

Ügyelj az én kiáltásom szavára, én Királyom és én Istenem; mert én hozzád imádkozom! (Zsoltárok 5:3)

Minden erődet szedd össze, hogy felfelé tekints, és ne lefelé, a nehézségekre. Akkor majd nem ájulsz el az úton. A felhő mögött nemsokára megpillantod Jézust, amint segítségül nyújtja a kezét. Akkor nem lesz más dolgod, mint egyszerű hittel odanyújtanod a kezed, és rábíznod magad a vezetésére. Amikor a Jézusba vetett hited által bizakodóvá válsz, akkor megtanulsz remélni is. A Kálvária keresztjéről ragyogó fény azt hirdeti, hogy Isten hallatlanul fontosnak tartja az üdvösségünket. Ha igazán értékeled ezt a fényt, akkor azt keresed majd, hogyan tükrözd vissza a világnak. A nagy hírnév az emberek között olyan, mint a homokba írt üzenet, de a szeplőtlen jellem örökre megmarad. (Bizonyságtételek, V. köt., 578. o.)

Központi kérdések:
Mit csinálsz reggel először? Megnézed a híreket, az üzeneteidet, vagy rápillantasz a szociális médiára? Esetleg máris a problémáidon kezdesz gondolkodni? Vagy felnézel Jézusra? A mai napon kötelezd el magad amellett, hogy Krisztusra tekintesz, ahelyett, hogy lenéznél a gondjaidra. Inkább tekints fel Jézusra reményért, mint hogy a hitetlen világhoz fordulj bátorításért.

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Az elmúlt 30 napban több mint 100.000 anyagot töltöttek le a www.revivalandreformation.org honlapról. Dicsérjük az Urat, hogy ilyen sokan ráébrednek a lelki szükségletükre, és azt keresik, hogyan növekedhetnének az Istennel való közös útjukon. Azért is áldjuk a Mindenhatót, hogy a COVID-19-válság egyik hatásaként tízezres nagyságrendben alakultak meg imacsoportok a világon mindenütt.

·       Imádkozzunk a németországi, franciaországi, spanyol- és olaszországi és belgiumi egyháztagokért. Ezeken a veszélyeztetett területeken még mindig küzdenek a vírus visszaszorításával. Imádkozzunk azok gyógyulásáért, akik veszteséget éltek át.
·       Imádkozzunk a közel-keleti, de különösen az iráni és az izraeli testvérekért. Imában emlékezzünk meg azokról, akik egészen kis élettéren laknak most, ahol csak kevés friss levegőhöz jutnak, és nincs lehetőségük testmozgásra.
·       Imádkozzunk azokért a szomszédainkért, akik talán még nem ismerik Jézust. Kérjük, találjunk rá alkalmat, hogy megosszuk velük a krisztusi reményt esetleg „telefonos” evangelizáción vagy más hasznos online felületen keresztül.
·       Imádkozzunk a saját gyülekezetünkben vagy közösségünkben épp most koronavírussal küzdőkért. Könyörögjünk, hogy Isten gyógyító keze nyugodjon meg rajtuk.
·       Imádkozzunk azért, hogy mind hűséges sáfárok legyünk, és beadjuk a tizedünket. Még ha nehéz időket élünk is, a Biblia azt mondja, hogy akik Istent tisztelik, azoknak Ő is tisztességet fog szerezni (1Sámuel 2:30).

1 megjegyzés: