2020. június 18., csütörtök

100 nap imádságban - 84-ik nap június 18 - CSÜTÖRTÖK


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

84. napi imacélok, 2020. június 18. (csütörtök)

Egy új kezdet!

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szentléleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi. (1Korinthus 6:19–20)

Az egészségügyi elvek ismerete nélkül senki sem alkalmas az élet felelősségeinek hordozására. (A nagy Orvos lábnyomán, 271. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
A Mindenható mélyen érdeklődik az általános jóllétünk iránt. Nemcsak azt szeretné, hogy akkor kérjük ki a tanácsát, ha egészségügyi problémáink vannak, hanem készségesen segít megtanulnunk, hogyan előzzük meg a kor gyakori egészségügyi gondjait, és erősítsük meg az immunrendszerünket. Ezért adta nekünk ezeket az egyszerű, de hatásos alapelveket: a táplálkozást, a rendszeres testmozgást, a tiszta vizet, a napfényt, a mértékletességet, a kellő friss levegőt, az elegendő pihenést és a bizalmat Istenben.
Lehet, hogy te már ismered ezeket az alapelveket, és gyakorlod is őket? Miért nem veszed a menny egészségügyi elveit, és a Szentlélek segítségével miért nem tanulod meg, hogyan gyakorold az összeset?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       „Áldjuk az Urat. Annyira megerősített minket a kenyai Kitaléban a járvány kellős közepén, hogy evangelizációt tudtunk tartani. Az egész város felé szolgálhattunk, és sok Bibliát szétosztottunk.” (Bernard O.)
·       „Hadd dicsérjem az Istenünket! A karantén alatt sok adventista igehirdetést néztem meg a világon mindenfelől online. Az egyik bizonyságtétel valóban nagy hatással volt rám. Egy férfi beszélt, aki homoszexuális volt, és a Megváltó megszabadította őt. Korábban sokáig egy titkos, bűnös szenvedéllyel harcoltam, de miután meghallgattam ezt a tapasztalatot, tudtam, hogy az Úrral együtt semmi sem lehetetlen. Imádkoztam és imádkoztam, és Isten győzelemre vezetett. Alleluja!” (név nélkül)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk, hogy hajlandóak és képesek legyünk Isten minden természetes egészségügyi alapelvét betartani a mi életünkben és a családunkéban.
·       Imádkozzunk a jamaicai Kingstonban levő adventista csemegeboltért (a Karib-térségben), ahol nemcsak vega szendvicseket, de keresztény könyveket és egy gyereksarkot is kínálnak. Kérjük Istent, hozza be a megfelelő vásárlókat, és árassza ki rájuk szeretetét a dolgozókon keresztül.
·       Imádkozzunk, hogy a menny ébresszen mélyebb érdeklődést minden adventistában Ellen G. White prófétai írásai iránt.
·       Imádkozzunk a brazíliai Porto Alegrében levő központért, ahol autista gyerekek családjainak nyújtanak támogatást. A helyet önkéntesek működtetik, akik elkötelezték magukat amellett, hogy egy nyitott, közösségi teret biztosítanak a betérőknek. Fohászkodjunk az Úr vezetéséért, és hogy a Szentlélek munkálkodjon az önkéntesek által a közösség elérésében.



2 megjegyzés: