2020. június 7., vasárnap

100 nap imádságban - 73-ik nap június 7 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

73. napi imacélok, 2020. június 7. (vasárnap)

Az igazság Lelke

De mikor eljön amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem Ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek. (János 16:13–14)

A Szentlélek a Szentíráson keresztül szól az elménkhez, és az igazság bélyegét nyomja a szívünkre. Ezáltal feltárja tévedésünket, és kiűzi a lelkünkből. Krisztus az igazság Lelkével vonja magához választott népét, aki Isten Igéje által munkálkodik. (Jézus élete, 671. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Jézus az igazság. Ő személyesen az igazság. Teremtőként tökéletes harmóniában határozott el és hozott létre minden valóságot önzetlen szeretetű jellemével. Sátán hamisan mutatta be, és hazudott a világnak, megpróbálva az önzés új valóságát létrehozni, ami igazából csak egy hatalmas, halálba vivő illúzió. Az ördög csalásaiból való kiszabaduláshoz kaptuk Isten Szavát. Egyedül a Szentlélek nyithatja fel a szemünket a Biblia minden igazságára, ahogy azok Jézusban vannak. Egyedül Ő vezethet ki az érzékcsalódásokból, és be Krisztus fényébe, aki az Igazság és a testté lett Ige.
Megengeded a Szentléleknek, hogy azzal dicsőítse meg Jézust az életedben, hogy az Igéjén keresztül elvezet az igazsághoz? Nemcsak megengeded, hogy feltárja az igazságot előtted, de azt is, hogy megreformálja a szívedet, és összhangba hozzon Isten önzetlen szeretetű valóságával?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       „A mostani válság miatt több időm lett olvasni a Szentírást, jegyzetelni, igehirdetéseket nézni, lelki énekeket hallgatni. Ezek pedig életem legboldogabb pillanataihoz vezettek.” (Vasantha P.)
·       „Köszönöm Isten irgalmát és a jóságát. 33 éve vagyok hetednapi adventista, és a járvány áldásként hat rám, mert eddig nem jöttem rá, mennyire fontos az egészségügyi reform. Az Úr átformálta a szívemet. Úgy döntöttem, hogy vegetariánus leszek. Dicsőség érte Istennek!” (Carol D.)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk azokért a gyülekezetekért, ahol a megfelelő technikai felszerelés és az internet hiánya miatt nehézségekkel küzd az istentiszteletek digitális átállása.
·       Imádkozzunk az ománi adventista hívőkért, akik most próbálnak helyet találni maguknak, hogy összegyűlhessenek istentiszteletre a járvány után.
·       Imádkozzunk azokért a családokért, akik ördögi megszállottsággal küzdenek. Könyörögjünk győzelemért azon bűnök felett, melyek talán utat nyithatnak Sátán és az ő pusztítása előtt.
·       Imádkozzunk a lipcsei hajléktalan nők számára fenntartott adventista házért Németországban. Több mint 25 éve szolgálnak már, és kb. 2000 nőt támogattak eddig. Kérjük, hogy Isten továbbra is gondoskodjon erről a szolgálatról, hozzon reményt és gyógyulást azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése