2020. június 2., kedd

100 nap imádságban - 68-ik nap június 2 - KEDD


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

68. napi imacélok, 2020. június 2. (kedd)

A jézusi ízlés

Ti vagytok a földnek sói; ha pedig a só megízetlenül, mivel sózzák meg? Nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek. (Máté 5:13)

Amikor Isten sónak nevezi gyermekeit, arra akar tanítani, hogy azért tette őket kegyelmének részeseivé, hogy eszközökül szolgáljanak mások megmentésére… A sónak teljesen össze kell vegyülnie az eltartásra szánt anyaggal, egészen át kell hatnia és át kell járnia. Hasonlóképpen csakis személyes érintkezés útján juthat el az emberekhez az evangélium megmentő ereje. Nem menthetjük meg őket nagy tömegben, hanem csak egyenként. A személyes befolyás hatalom. Ezért kell közel jutni azokhoz, akiken segíteni akarunk. A só íze a keresztény életerejét jelképezi: Jézusnak szívünkben lakozó szeretetét és Krisztusnak a mi teljes valónkat átható életszentségét. A Megváltó szeretete szétáradó és kezdeményező. Ha bennünk lakik, másokra is kiárad. (Gondolatok a Hegyibeszédről, 35–36. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Minden hívő felelőssége, hogy beszéljen másoknak Krisztusról. Minden keresztény életének elhívása, hogy személyes befolyását felhasználva mutasson rá Jézusra, ossza meg másokkal, mit tett érte az Úr, és hogy lehet Ő az út, az igazság és az élet.
Vannak nem hívő barátok vagy munkatársak az életedben? Vagy bezárkóztál egy „adventista buborékba”? Legalább egy nem keresztény személy van az életedben, aki a veled töltött idő által megismerheti Jézust? Kérd meg ma az Üdvözítőt, tegyen téged is az Ő ízletes, földi sójává!

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
Egy koronavírus elleni vakcina vizsgálatának korai eredményei afelé mutatnak, hogy az összetevők antitesteket fejlesztenek ki a vírussal szemben. Áldjuk Istent a kezelés irányába tett jelentős lépésért, ami által az immunrendszerünk képes lesz antitesteket létrehozni.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a brazíliai Manausban levő, menekültek és migránsok számára létrehozott, adventista fenntartású központ szolgálatáért. Ők a Brazíliában élő, Venezuelából érkezett bevándorlókkal foglalkoznak. Kérjük az Urat, hogy áldja és sokszorozza meg a kreatív missziós módszereiket.
·       Imádkozzunk Istenhez, hogy megfelelő vendégeket hozzon el a „Lencse” nevű, egészséges élelmiszereket áruló boltba és kávézóba az oroszországi Joskar-Olában. Fohászkodjunk, hogy a menny áldja meg az ingyenes főzőiskolájukat és a többi missziós erőfeszítésüket.
·       Imádkozzunk a Fülöp-szigeteki Guinobatan adventista gyülekezetének tagjaiért és iskolájának diákjaiért. Nemrégiben egy tájfun hevesen megrongálta az egyházi iskolát. Könyörögjünk azokért, akikre a világon mindenhol természeti katasztrófák csaptak le.
·       Imádkozzunk a Shalem Életmódközpontért a nyugat-jávai Bogorban. A COVID-19 kitörése óta csak nagyon kevés vendégük volt, és emiatt anyagilag szorult helyzetbe kerültek. Imában emlékezzünk meg arról is, hogy egy online, méregtelenítő programot vezetnek Zoomon keresztül, és így sokakat érhetnek el a válság idején.




1 megjegyzés: