2020. június 17., szerda

100 nap imádságban - 83-ik nap június 17 - SZERDA


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

83. napi imacélok, 2020. június 17. (szerda)

A természet fontossága

Vette az Úr Isten az embert, és helyezte őt az Éden kertjébe, hogy művelje és őrizze azt. (1Mózes 2:15)

Krisztus szerette a kék ég alatt, a fűvel borított domboldalon vagy a tóparti fövenyen maga köré gyűjteni az embereket. Itt, keze alkotásai között, gondolataikat a mesterkéltről a természetesre tudta irányítani. A természet növekvő, kibontakozó képeiben tárulkoztak fel országának alapelvei. S ahogy az emberek a tekintetüket a hegyekre, Isten kezének csodálatos műveire emelték, értékes mennyei igazságokat tanulhattak meg. (A nagy Orvos lábnyomán, 54. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Jelenleg a világ népességének jelentős hányada él nagyvárosokban és városias településeken. Emberi alkotásokkal, mesterséges létesítményekkel vannak körülvéve, szennyezett levegőt lélegeznek be, és folyamatos zaj ostromolja őket, így nagyon nehéz csendes, elmélkedéssel teli időt tölteni Istennel és élvezni a természetben látható bámulatos munkáit. De ha a természetben időzünk, felfrissül a test és az elme is!
Az időd mekkora hányadát töltöd mesterséges környezetben vagy digitális tartalmak nézésével? Milyen gyakran szánsz időt az Úr által alkotott természet értékelésére? Innentől kezdve miért nem tervezed el előre a naptáradban, hogy rendszeresen beszélgetsz a természetben Istennel, és lelki leckéket tanulsz meg ebből?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       „Áldom az Urat a 100 napos imaalkalomért. A naponkénti áhítatok révén lehetőségem nyílt együtt imádkozni a 9 éves fiammal.” (Stephen A.)
·       „A 100 napos imaalkalom kihívás elé állított, hogy közelebb kerüljek Istenhez, és hűségesebben járjak vele az úton. Tényleg sok problémával küszködöm, de már látom, hogy Jézusban lehetséges a győzelem. Dicsőség neki érte!” (név nélkül)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk, hogy megnyíljon a szemünk, és meglássuk a lelki témájú leckéket a természetben. Kérjük Istent, mutassa meg, hogyan tölthetnénk több időt vele kinn a természetben.
·       Imádkozzunk a misszionáriusokért, a frontvonalban dolgozó bibliamunkásokért és a globálmissziós úttörőinkért, akik a föld némely kedvezőtlen területén szolgálnak.
·       Imádkozzunk azokért a gyülekezetekért, akiknél már rég nem volt gyülekezetnövekedés, és nem tapasztalták meg a misszió feléledését.
·       Imádkozzunk a Generálkonferencia vezetőségéért, ahogy azon dolgoznak, miként támogathatnák a legjobban a helyi uniókat világszerte a pandémia idején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése