2020. június 15., hétfő

100 nap imádságban - 81-ik nap június 15 - HÉTFŐ


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

81. napi imacélok – 2020. június 15. (hétfő)

Egészséges elme

Ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata. (Róma 12:2)

Mind a testi, mind az értelmi erőket, az érzelmekkel együtt, úgy kell nevelni, hogy a legnagyobb teljesítményt érjék el. (Counsels on Health, 445. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Az egészséges elme nagy mértékben függ attól, a gondolataid mi körül szoktak folyamatosan forogni, az étrendedtől, a mozgástól és az egészséges kapcsolatoktól.
Tudományosan igazolt kapcsolat van aközött, hogy mit eszünk, és ahogy az étrendünk hat a szellemi képességeinkre. Egy növényi alapú étrend, több gyümölcs és zöld leveles zöldség többek között pozitívan befolyásolja az agyunk egészségét. Emellett az is, amit a szemünkkel és fülünkkel „fogyasztunk”, és amire állandóan gondolunk és beszélünk, jelentősen hatással van a mentális állapotunkra.
Hogy döntesz: mennyei dolgokon, igaz és szent témákon gondolkozol? Isten Szavára és akaratára fókuszáló dolgokkal kötöd le tevékenyen az agyadat? Milyen az étrended? Adsz helyet a tökéletesítésre, hogy egészségesebb értelmed legyen, ami készen áll bekapcsolódni lelki tevékenységekbe? Utoljára mikor folytattál valakivel mély, jelentőségteljes beszélgetést? Miért nem kéred meg Istent, hogy ma az irányításával indulj el a jobb mentális egészség elérése felé?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       Már sokfelé megszüntették a kijárási korlátozásokat, és az emberek újra visszamehetnek dolgozni. A COVID-19-fertőzések száma is világszerte sok országban lecsökkent.
·       Elden Ramirez (a Montanai Egyházterület elnöke): Március hónapban nem jöttek be úgy a tizedek, mint azelőtt, ezért imában a menny elé tártuk a helyzetet. Ezután négy adományt is kaptunk, ami kipótolta a hiányt. Majd mindenki arra számított, hogy áprilisban is ugyanolyan kevés érkezik. De 2020 áprilisában az utóbbi 10 év legtöbb tizede folyt be! A Mindenható így gondoskodik munkája folytatásáról.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk egészséges elméért, és hogy képesek legyünk úgy dönteni, hogy igaz gondolatokkal foglalkozzunk.
·       Imádkozzunk a Kongói Demokratikus Köztársaság egyházának missziójáért, amire rossz hatással van a lázadó csoportok és az általános politikai változékonyság okozta bizonytalanság. Az Úr törje át a sötétséget és a gonoszságot, és érje el a régióban élők körében az istenfélelem hatalmas megújulását.
·       Imádkozzunk a kambodzsai Battambang nagyvárosi befolyási központjáért, ahol egy edzőterem, egy vegetariánus étterem, egy játszótér, egy kápolna és egy nyelviskola van, valamint egészségügyi és zenei oktatás is folyik. Isten áldja meg ezt a sokrétű megközelítési módot. Kérjük tőle a szolgálat növekedését, és hogy azokat a személyeket vigye be oda, akiknek már előkészítette a szívét.
·       Imádkozzunk a világszerte újonnan megkeresztelkedett testvérekért, akik a globális válság idején adták át az életüket Jézusnak.


1 megjegyzés: