2020. június 1., hétfő

100 nap imádságban - 67-ik nap június 1 - HÉTFŐ


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

67. napi imacélok (2020. június 1., hétfő)

Az igazságért szidalmazva

Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket, és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek énérettem. Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek voltak. (Máté 5:11–12)

Az Úr hírnökeit minden korban megvetették és üldözték, azonban éppen szenvedéseik által terjedt az istenismeret. Minden egyes tanítványnak be kell állnia a sorba, előmozdítva a menny ügyét, annak tudatában, hogy az ellenség semmit sem tehet az igazság ellen, hanem csak az igazságért. Isten azt akarja, hogy az igazság közismert legyen, hogy gondosan kutassák, és beszéljenek róla az emberek; noha mindez megvetést eredményez. Az embereket fel kell rázni a közönyükből. Minden harc, üldöztetés és minden erőfeszítés eszköz az Úr kezében olyan lelkek felébresztésére, akik enélkül tovább szunnyadnának. (Gondolatok a Hegyibeszédről, 33. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Mikor jön az üldözés, a jó híredet becsmérlik, és életveszélybe is kerülhetsz, akkor fog a legfényesebben ragyogni Jézus szeretete és igazsága. Ahogy ezekre reagálsz, amit mondasz, amit teszel, mikor nyomással nézel szembe, nagyszerűen eldönti, milyen hatással lehet a hívőséged azokra, akik el akarják pusztítani az életedet.
Miért nem kéred meg Krisztust, segítsen ma és minden nap hittel és szeretettel viselkedni, hogy ugyanazt a szeretetet mutathasd be még az üldözés idején is?
Most imádkozni fogsz hozzá, és megkéred rá, hogy tegyen igazi kereszténnyé, aki helytáll Jézusért, még ha leszakad az ég is?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
Jelenleg a világon mindenhol anyagilag megszenvedik a lelkészek, egyházi alkalmazottak, tanárok és evangelizációs kezdeményezések a tizedekben és adományokban tapasztalható visszaesést. De ők most is bíznak a csodák Istenében. Az Úr pedig sok ajtót tár ki még nagyobb szolgálatok és olyan emberek előtt, akiknek kevesebb forrásuk van, mint valaha.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a Warwick Hetednapi Adventista Gyülekezet mobil levesezőjéért az ausztráliai Sydneyben, ahol levest szolgálnak fel, és kapcsolatba kerülnek a helyi magányos emberekkel. Kérjük a mennyet, segítsen nekik kapcsolatokat kiépíteni a közösségben.
·       Imádkozzunk a ruandai Kigaliban levő, Kelet-Afrikát lefedő új orvosi egyetemért. Emlékezzünk meg az ott diplomázó hallgatókról és az emberekről is, akiknek szolgálnak.
·       Imádkozzunk a Dél-Fülöp-szigeteki Adventista Főiskola imaházának újjáépítéséért, ami összedőlt egy tavaly decemberi földrengésben.
·       Imádkozzunk egy névtelen város muzulmán közösségének kellős közepén levő befolyási központért. A muzulmánok közül némelyek már kérték, hogy imádkozzanak értük a koronavírus-válság idején, mert hisznek abban, hogy Isten meghallgatja az adventisták imáit.


1 megjegyzés: