2020. június 13., szombat

100 nap imádságban - 79-ik nap június 13 - SZOMBAT


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

79. napi imacélok – 2020. június 13. (szombat)


Lelki gyógyulás

Gyógyíts meg engem, Uram, hogy meggyógyuljak, szabadíts meg engem, hogy megszabaduljak, mert te vagy az én dicsekedésem!(Jeremiás 17:14)

A gutaütött Krisztusban megtalálta lelke és teste gyógyulását. Lelkileg kellett meggyógyulnia, mielőtt értékelni tudta teste egészségét. A gutaütött testének meggyógyítása előtt lelkiismeretén kellett könnyíteni és lelkét a bűntől megtisztítani. Ezt a leckét nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A fizikai betegségtől szenvedők ezrei sóvárognak ma – a gutaütötthöz hasonlóan – erre az üzenetre: »Megbocsáttattak a te bűneid.« Betegségük oka a bűnteher a maga nyugtalanságával és kielégítetlen vágyaival. Csak akkor könnyebbülhetnek meg, ha a lélek Orvosához fordulnak. A békesség, amit csakis Ő adhat, megeleveníti a lelküket, és meggyógyítja a testüket. (A nagy Orvos lábnyomán, 77. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Olyan gyakran kérjük Istentől, gyógyítsa meg fizikai betegségeinket, és nem látjuk be, hogy először a lelki gyógyulásra van kétségbeejtő szükségünk. Bizony néha sokkal sürgősebbnek érezzük a testi bajokat, és sokkal fájdalmasabbnak is tűnnek, mint az életünkben levő, meg nem bocsátott bűnök, de tévedés ne essék, semmi sem fontosabb annál, mint hogy a bűneinktől megszabaduljunk. „Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?” (Márk 8:36)
Mi egyszerűbb neked: hogy testi gyógyulást kérj Istentől, vagy a bűneidtől teljes megtisztulást és erőt a győzelemhez, főleg a kedvenc bűneid felett? Hajlandó vagy elviselni a fizikai betegségeket, míg lelkileg rendben vagy?
Miért nem kéred meg most rögtön az Urat, hogy mutassa meg, mekkora szükséged van jelenleg lelki gyógyulásra?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       Isten néhány adventista kórházunk számára biztosította, hogy megkapják a szükséges személyes védőfelszereléseket, így koronavírusos pácienseket is kezelhetnek.
·       Az Adventista Világrádió (Adventist World Radio, AWR) online evangelizációs alkalmai már nézők százezreihez eljutottak. Így a menny tömegeket ér el az interneten a krízis idején.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a bűnből, önzésből és büszkeségből való lelki gyógyulásért.
·       Imádkozzunk egy meg nem nevezett hölgyért, aki már 15 éve küzd az ördög támadásaival.
·       Imádkozzunk a Florida állambeli Orlando új, adventista rehabilitációs központjának szolgálatáért az USA-ban, ahol segítenek felvenni a harcot az opioidjárvánnyal. Könyörögjünk azokért a milliókért, akik vágynak a függőségtől való szabadulásra.
·       Imádkozzunk az Adventista Világrádió online evangelizációs alkalmainak záróestjéért, hogy sokan adják át teljesen magukat Jézusnak és az újonnan megismert igazságoknak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése