2020. június 3., szerda

100 nap imádságban - 69-ik nap június 3 - SZERDA


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

69. napi imacélok, 2020. június 3. (szerda)

Ragyogjunk az Úr fényével

Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék, és fényljék mindazoknak, akik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Máté 5:14–16)

Az emberiségnek nincs világossága önmagában. Jézustól távol olyanok, mint a meg nem gyújtott gyertya… Amikor az igazságosság Napja felé fordulunk, amikor kapcsolatba lépünk Jézus Krisztussal, akkor egész lelkünk felragyog az isteni jelenlét fényességétől. Krisztus követőinek többre kell eljutniuk egy fénysugárnál, mely az embereknek világít. Ők a világ világossága… A dicsőség angyalai várják, hogy általad juttassák el a menny világosságát és erejét a pusztulásra kész lelkeknek. (Gondolatok a Hegyibeszédről, 40. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Elolvastad a fenti idézetet? Megértetted, hogy az angyalok csak arra várnak, hogy rajtad keresztül dolgozzanak, és érjék el az elveszett embereket? Ugye, milyen csodálatos?
Nem csak arra hívtak el, hogy személyes megszentelődésed érdekében betöltekezz a Szentlélekkel, hanem hogy aktívan részt vegyél Jézus igazságának, szeretetének és igazságosságának világításában a világ felé, melynek ideje lejáróban van.
Vedd sorra a családodat, barátaidat, szomszédaidat, munkatársaidat. Kérd meg Istent, mutassa meg, kinek van szüksége Jézus fényére az életében. Kiért kéne imádkoznod, és kivel vehetnéd fel a kapcsolatot ezen a héten?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       A világon sokfelé az országok elkezdték óvatosan feloldani a korlátozásaikat.
·       Az Egészségügyi Világszervezet (a WHO) szerint „ha ez a vírus valamire is megtanít, akkor az az alázat”. Az emberek egymás után jönnek rá, milyen esendőek. Ez most nagyszerű lehetőség az egyháznak, hogy bemutassa a keresőknek a Jézusba vetett reményünket.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk, hogy az Úr áldja meg a panamavárosi taxis testvéreket, és mozgó befolyási központokként használja fel őket. A közép-amerikai Panama lakosságának fele Panamavárosban él.
·       Imádkozzunk a kambodzsai Battambang nagyvárosi befolyási központjáért, ahol egy edzőterem, vegetariánus étterem, játszótér, kápolna és nyelviskola van, valamint egészségügyi és zenei oktatás is folyik. Isten áldja meg ezt a sokrétű megközelítési módot. Kérjük tőle a szolgálat növekedését, és hogy vigye be oda azokat a személyeket, akiknek már előkészítette a szívét.
·       Imádkozzunk a Nyugat-nigériai Unióban hamarosan elinduló, kiscsoportos evangelizációért, amit a Női Szolgálatok Osztálya szervez meg.
·       Imádkozzunk a Florida állambeli Orlando új, adventista rehabilitációs központjának szolgálatáért az USA-ban, ahol segítenek felvenni a harcot az opioidjárvánnyal. Könyörögjünk azokért a milliókért, akik vágynak a függőségtől való szabadulásra.



1 megjegyzés: