2020. május 30., szombat

100 nap imádságban - 65-ik nap május 30 - SZOMBAT


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

65. napi imacélok (2020. május 30., szombat)

Isten békéjének alakulata

Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak. (Máté 5:9)

„Krisztus a »béke fejedelme« (Ésaiás 9:6), ezért az Ő küldetése helyreállítani földön és mennyen a bűntől megrontott békét. »Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk, Jézus Krisztus által.« (Róma 5:1) Aki beleegyezik, hogy elhagyja a bűnt, és helyette Krisztus szeretete előtt nyitja meg a szívét, mennyei békében részesül. (Gondolatok a Hegyibeszédről, 27. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: A Jézusban levő megváltás ad tökéletes békét nekünk. De Krisztus nem csak arra hív, hogy életed átadásával tapasztald meg a békét Istennel. Nem: Ő arra is elhív, hogy békekövet – béketeremtő legyél. Most a válság idején úgy döntesz, hogy ilyen békekövet leszel? Mindent megteszel, ami csak tőled telik, hogy Isten békéje és szeretete jelenléte ragyogja be azok életét a környezetedben, akik félelemben és rettegésben élnek?
Ha te voltál a veszekedések és viták kiváltó oka a családban vagy a gyülekezetben, bocsánatot fogsz kérni, és Isten békéjét árasztod magad körül?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       „A járvány miatt a Sierra Leone-i Adventista Egyház a nemzeti TV-adón közvetíti az istentiszteleteit.” (Julius S.)
·       „Saját megújulásomért könyörögtem, az Úr pedig a 100 napos imaalkalommal válaszolt az imámra.” (Cedrick B.)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a Maryland állambeli Columbia Adventista Egyetem szolgálatáért: Venezuelából érkező migráns családok számára nyújtanak üzleti lehetőségeket. Könyörögjünk, hogy minél több családnak lehessen segíteni nemcsak ott, de máshol is.
·       Imádkozzunk a 2017-ben elkezdett rádiós misszióért Tokióban. Kérjük Istent, hogy továbbra is nyisson ajtókat az adventista rádióadások és Tokió lakosságának elérése előtt.
·       Imádkozzunk a „Spokane-i nagyvárosi evangelizáció” nevű kezdeményezésért: városi befolyási központokat törekszenek létesíteni, több, urbánus megközelítési módot keresnek, hogy a spokane-ieknek szolgálhassanak Washington államban (az USA-ban).
·       Imádkozzunk a Rwenzori nevű régióért a kelet-afrikai Ugandában, ahol az utóbbi pár hétben többször is áradások voltak.



2 megjegyzés:

  1. Ima: Istenem tégy a Te békéd eszközévé,h. ahol gyűlölet van oda békességet vigyek, ahol sértés oda megbocsájtást, ahol kétely oda hitet,ahol kételkedés oda reményt, s ahol nézeteltérés oda egyetértést, s ahol fájdalom van oda örömet vigyek. Jézus nevében kérem ÁMEN!! Imréné Tolnai.

    VálaszTörlés