2020. május 2., szombat

100 nap imádságban - 37-ik nap május 2 - SZOMBAT


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

37. napi imacélok – 2020. május 2. (szombat)

Hit a veszély idején


Az Úr a legvégsőkig megpróbálja azok hitét és bátorságát, akiket szolgálatában felelősséggel bízott meg. A látszat gyakran vészjósló, azonban Isten megerősíti a segítségre tett ígéretét, még ha ingadozna is a hit. »Így szól az Úr« – ez legyen szilárd bizalmunk alapja, függetlenül az emberi okfejtésektől, vagy hogy egyes részletek lehetetlennek tűnnek. (Signs of the Times, 1881. június 30.)


KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Mivel tudjuk, hogy nagy nehézségek és próbák várnak ránk a jövőben, hogy lehet rendíthetetlen hitünk, ami majd össztűzben is erősen áll meg? Gondolj Dániel három barátja történetére, akik szembenéztek a tüzes kemencével (lásd: Dániel 3. fejezet). Szerinted mi készítette fel őket arra, hogy erősen álljanak meg azon a nehéz napon?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Most, hogy tömegeknek kell otthon maradniuk, híreket kapunk arról, Isten milyen nagyszerű lehetőségeket nyit az online evangelizáció és más programok előtt. Robert Costa evangélista számos online evangelizációs alkalmat tartott, és a napokban 245.000-en nézték online igehirdetését. John Bradshow evangélista nemrég indított egy sorozatot, amit tízezrek követnek a neten.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberekért, akik most is a járvánnyal harcolnak. Könyörögjünk, hogy az egészségük biztonságban legyen a COVID-19-től.
·       Imádkozzunk a politikai döntéshozókért, hogy tudják, mikor biztonságos már újra megnyitni a karanténnal lezárt országokat. Esedezzünk egy kiegyensúlyozott megközelítésért, ami figyelembe veszi a lakosok egészségének biztonságát és a gazdaságot is.
·       Imádkozzunk azért a rengeteg szervezetért és kis vállalkozásért, amik most anyagilag megsínylik ezt az időszakot a korlátozás miatt. Bárcsak az emberek megtalálnák a kis vállalkozások támogatásának módját, hogy ne kelljen végleg bezárniuk.
·       Imádkozzunk azokért a nőkért és gyerekekért, akik most veszélyes helyzetben vannak, és védelemre szorulnak. Kérjük, hogy sikerüljön elérnünk saját közösségünk sebezhető és gyenge tagjait.
·       Imádkozzunk a bankban, élelmiszerboltban, benzinkúton és más alapvető szolgáltatást nyújtó helyen dolgozókért. Fohászkodjunk védelemért nekik a koronavírussal szemben, miközben az oda betérő emberek ügyeivel foglalkoznak.



1 megjegyzés: