2020. május 18., hétfő

100 nap imádságban - 53-ik nap május 18 - HÉTFŐ


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

53. napi imacélok (2020. május 18., hétfő)

A barátok mellett elköteleződve

Az az ember, akinek sok barátja van, széttöretik; de van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél. (Példabeszédek 18:24)

Jonatán születésénél fogva a trón várományosa volt, de tudta, hogy Isten másként határozott, így nem ő lesz a király. Riválisának, Dávidnak a legjobb és leghűségesebb barátja lett, saját élete kockáztatásával is megvédte őt… Jonatán nevét kincsként őrzik a mennyben, és itt a földön is örökre az önzetlen szeretet hatalmának és létezésének példája marad. (Nevelés, 157. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Jonatán és Dávid barátságának olyan lelki minősége és mélysége volt, amit ritkán látni. Barátságuk a kölcsönös lelki támasz és elköteleződés szent szövetségén alapult. Neked vannak lelki barátaid? Te magad is lelki barátja vagy valakinek? Miért nem határozod el, hogy elköteleződsz barátaid lelki fejlődése mellett, hogy félreteszed személyes vágyaidat és szórakozásaidat, és az időddel, szereteteddel támogatod őket a Krisztussal folytatott útjukon?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       Az ItIsWritten online evangelizációs alkalmain csodálatos eredmények születtek: ezrek vesznek részt rajtuk, és sokan döntenek Jézus mellett. A keresők fölveszik a kapcsolatot a helyi adventista gyülekezetekkel, mert szeretnék folytatni ezt az utat.
·       Sok egykori adventista tag megint kapcsolatba lép az egyházzal a megnövekedett online missziós tevékenységek nyomán.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a barátainkért. Különösen azokért, akik még nem ismerik Krisztust, vagy eltévedtek. Kérjük Istent, adjon bátorságot, hogy pozitív, proaktív lelki befolyással lehessünk az életükre.
·       Imádkozzunk a kenyai Rift-völgyben tervezett evangelizációkért, mert ez a terület még érintetlen az egyház előtt.
·       Imádkozzunk a Phoenix Beacon Light hetednapi adventista gyülekezet közösségi központjáért, mert az új testvérek már készen állnak a közösség szolgálatára.


1 megjegyzés: