2020. május 27., szerda

100 nap imádságban - 62-ik nap május 27 - SZERDA


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

62. napi imacélok, 2020. május 27. (szerda)

Irgalmazz!

Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek. (Máté 5:7)

„Maga Isten minden irgalom forrása. Irgalmas és kegyelmes az Ő neve. Nem úgy bánik velünk, ahogy megérdemelnénk. Nem kérdezi, méltók vagyunk-e kegyelmére, hanem szeretetének gazdagságát árasztja ránk, hogy ezzel méltóvá tegyen minket. Isten nem bosszúálló. Nem büntetni akar, hanem megmenteni… Erős vággyal sóvárog enyhíteni az emberek bajain, balzsamával szeretné begyógyítani a sebeiket… Az irgalmasokban, az isteni természet részeseiben a Mindenható részvétteljes szeretete nyilvánul meg. Akiknek szíve együtt dobban a végtelen Szeretet szívével, azok menteni, nem pedig kárhoztatni igyekeznek. Krisztus bennünk lakozása olyan forrás, amely soha nem apad ki. Ahol Ő lakozik, ott mindig túlcsordul a jóindulat.(Gondolatok a Hegyi beszédről, 22. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el Isten irgalmának megnyilvánulásán az életedben. Hűtlenséged ellenére Ő csakis a legjobbra számít tőled. Nem követeli, hogy bizonyítsd be: méltó vagy hozzá, hogy megkapd a megváltás ajándékát tőle. Ő szeretettel bánik veled.
Mikor megtapasztalod és magadévá teszed az Úr irgalmát, a Szentlélek képessé tesz rá, hogy az irgalom ügynöke legyél; és a körülötted levőkkel ugyanilyen szeretettel és irgalommal viselkedj – különösen azokkal, akik rosszul bántak veled.
Hogy döntesz, ma Jézus segítségével kiterjeszted Isten irgalmát az életed szereplőire? Mielőtt bocsánatot kérnének, te már megbocsátasz nekik, és már akkor szereted őket, mielőtt okot adtak volna rá? A legjobbakat kívánod nekik, mindegy, hogy megérdemlik vagy sem?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       „Egy időn át kértem Istent, hogy mélyüljön el a vele való kapcsolatom. Azóta, hogy napi rendszerességgel a naponkénti áhítatom részévé tettem a 100 napos imát, és imanaplót írok, az imaéletem megújult: figyelemre méltóan!” (Elham L.)
·       „Az Úr válaszolt egy elmaradó testvérért mondott imádságra. A hölgy tudomást sem vett a hívásaimról. Mikor elmentem meglátogatni, csak a gondjairól mesélt, és nem hagyott szóhoz jutni. Imádkoztam Istenhez, hogy munkálkodjon a szívében, és ahelyett, hogy én hívogatnám őt eredménytelenül, ő telefonáljon nekem. Két hét múlva felhívott, és elmondta, hogy a problémái eltűntek, és vissza akar térni a gyülekezetbe, és újra elkötelezi az életét a Mindenható mellett.” (Sherma J.)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk Istenhez: tegyen minket az irgalom ügynökévé a körülöttünk élők számára.
·       Imádkozzunk azokért a tanulókért, akiknek nehézséget jelent most a tandíj befizetése, hogy tanulhassanak Kérjük, hogy tapasztalják meg a menny vezetését az oktatásuk terén.
·       Imádkozzunk a zimbabwéi népért és egyháztagokért Afrikában. A legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy karanténban maradjanak. Az egészségügyi rendszerük képtelen kezelni a COVID-19-válságot.
·       Imádkozzunk a koronavírussal megfertőződött lelkészekért Indonéziában.
·       Imádkozzunk, hogy a menny áldja meg a brazil hallgatók megmozdulását, akik önkéntes munkában készítenek kézfertőtlenítőt időseknek.


1 megjegyzés:

  1. Ámen ! Hasznos és valóban kell hogy sok lelkekért mondjunk imát ÁMEN ! Egyedül az Ur tudja minden embernek mire, kire vagyon most szükségben lévőkért .Uram Te tudod széles e földön téged kérünk oltalmadban te helyezd most azok drága lelkeket ,legyen az bár beteg te tudsz rajta segíteni, vagy nehéz gondjaik vannak különösen a TE GYERMEKEIDRŐL vigyáz reájuk ,őrizsd és véd meg őket ,vezetőinket, a most fiataljainkat kikben élő vágyat te ébresztettél hogy egyedül tehozád megtérve és a hitünk célja TE VAGYOL Ámen ! Sokan kik IMÁBAN hozád ell mondottakat a *MENNYBŐL HALGASD MEG KEGYELMEDBŐL KÉRTEM JÉZUS NEVÉBEN Ámen !!!!!!!

    VálaszTörlés