2020. május 5., kedd

100 nap imádságban - 40-ik nap május 5 - KEDD


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

40. napi imacélok – 2020. május 5. (kedd)

Hit látás nélkül

„Mondta néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.” (János 20:29)

„A hit szaván fogja Istent, mindegy, hogy mit érez vagy nem érez. »A hit a remélt dolgok valósága és a nem látott dolgokról való meggyőződés.« Mi hiszünk a felebarátainknak, de képtelenek vagyunk bízni Isten szavában? Mikor bölcsességért vagy kegyelemért fordulunk hozzá, nem kell magunkra néznünk, hogy adott-e nekünk különleges érzést annak bizonyítékául, hogy betartotta a szavát. Az érzés nem ismérv. Nagy gonoszságokhoz vezetett, mikor a keresztények az érzéseiket követték. Akkor honnan tudhatom, hogy Jézus hallja az imámat? Az ígéretéből. Ő azt mondja, hogy meghallgatja a rászorulókat, mikor hozzá kiáltanak, és én hiszek a szavának. Krisztus soha nem állította, hogy »Jákób magva, hiába keresel engem«. Ha fényben járunk, szent bátorsággal mehetünk a kegyelem trónjához. Élő hittel mutathatjuk be Isten ígéreteit, és siettethetjük esedezéseinket. Habár gyengék, tévedőek és méltatlanok vagyunk, »a Lélek segítségére van a mi erőtlenségünknek«… Mikor már egyszer könyörögtünk Istenhez, nem szabad annyiban hagynunk, hanem Jákóbhoz hasonlóan mondjuk azt, mint mikor a pátriárka egész éjjel küzdött az angyallal: »Nem engedlek el, amíg meg nem áldasz engem«, és mi is győzni fogunk, mint ő.” (Bible Echo, 1894. szeptember 24.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Az egy dolog, hogy hiszel, mikor előtted történik meg a csoda, mikor a saját szemeddel láthatod. De mi a helyzet azokkal az időkkel, mikor nem érkeznek válaszok, nem látjuk a csodákat, nem látjuk az angyalokat, és nem látjuk Isten jóságát az életünkben? Még akkor is hűségesen bízni fogunk az Úrban, ha nem is értjük, mi történik? Miközben eltöprengsz ezeken a felvetéseken, olvasd el Zsidók 11:1-et, Róma 8:24–25-öt, Márk 9:24-et és Jób 13:15-öt is.

ÖRÖMMEL JELENTJÜK! Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy sok helyen csökkenni kezdett a koronavírusos új esetek száma.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk azért: ahogy újra beindulnak a nemzetek és a gazdaságok, ne ugorjon meg újra drámaian a fertőzöttek száma.
·       Imádkozzunk Cebu városa kínai missziójáért, védelemért a Fülöp-szigetek és Indonézia számára a COVID-19-től, és hogy még több kínai ember érdeklődjön jobban mindenfelé Jézus és a bibliai igazságok kutatása iránt.
·       Imádkozzunk, hogy az 1,4 milliárd lakosú kínai nemzet nyíljon meg az evangélium terjedése előtt.
·       Imádkozzunk, hogy mind arra használjuk fel a mostani plusz időnket otthon, hogy alaposan tanulmányozzuk a Szentírást, és megtanítsuk a gyerekeinknek, miként olvassák és szeressék Isten Szavát.



1 megjegyzés: