2022. május 31., kedd

40 nap imádságban - 29. nap - május 31. – KEDD

40 nap imádságban - 29. nap - május 31. – KEDD

Az isteni segítő

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.” /János 16:7/

Az összes ajándék közül a Szentlélek volt a legmagasabbrendű ajándék, Akiért az Atyához népe felemelése érdekében könyörgött. Krisztus azért adta nékünk Lelkét, hogy megújító erőforrásunk legyen. Nélküle Krisztus áldozata nem jelentett volna számunkra semmi segítséget… Csak az Istenség harmadik személyének a hatalmas erejével tudunk ellenállni a bűnnek, és tudjuk azt legyőzni…. A Lélek az, Aki eredményessé teszi mindazt, amit a világ Megváltója vitt véghez. A Lélek az, aki megtisztítja szívünket. A Lélek útján a hívő ember részese lesz az isteni természetnek. Krisztus isteni hatalomként, erőként adta nekünk Lelkét, hogy segítségével győzzük le a gonoszra való minden örökölt vagy szerzett hajlamunkat, és hogy az Ő egyházába bevésődjék Krisztus jelleme. A Lélekről Jézus azt mondta, hogy ’Ő engem fog dicsőíteni.’” / Jézus élete, 671. o./

Szívhez szóló hívás

Szántál már időt arra, hogy szemléld és értékeld a Szentlélek hihetetlen ajándékát? Ő a mennyei hármasság, az Istenség része, és Jézus ajándékként küldte el hozzád. Ő beszél, vezet, meggyőz, segít, vigasztal, átalakít, és képessé tesz téged mennyei utadra. Segít neked, hogy még inkább olyan legyél, mint szerető Megváltónk.

Hívtad már a Szentlelket az életedbe? Tapasztaltad-e már, hogy Ő „hatékonnyá teszi azt, amit a világ Megváltója véghezvitt"?

Kezdj el komolyan könyörögni a Szentlélek napi keresztségéért! Hívd meg Jézust, hogy éljen benned, és munkálkodjon rajtad keresztül az Ő Lelke által! Engedd meg, hogy hozzáférjen életed minden területéhez!

Imakéréseink

● Imádkozzunk, hogy Isten segítsen jobban megérteni a Róla és a Szentlélek keresztségéről szóló bibliai tanítást! Értsük meg a Szentlélek munkájának személyes természetét!

● Imádkozzunk a Szentlélek erejéért, hogy győzelmet arathassunk az öröklött és ápolt bűnre való hajlamunk felett!

● Imádkozzunk, hogy hűséges gazdája legyünk az időnknek és a tizedünknek! A nehéz időkre is vonatkozik a Biblia szava: aki Istent tiszteli, azt Ő is tisztelni fogja (1Sám 2:30).

● Imádkozzunk a Gnerál Konferencia ülésszakának küldöttei közötti egységért, amely túllép minden véleménykülönbségen! Imádkozzunk azért, hogy minden küldött alázatosan fogadjon el minden döntést akkor is, ha nem felel meg személyes vágyainak!

● Imádkozzunk Jézus imájával, amit a János 17-ben olvashatunk, hogy mindannyian egyek legyünk!

● Imádkozzunk jó házasságokért, harmonikus családokért és egyházért, mindannyian Isten akarata szerint!

1 megjegyzés: