2022. május 10., kedd

40 nap imádságban - 8. nap - május 10. – KEDD

40 nap imádságban - 8. nap - május 10. – KEDD

Te vagy a fény

„Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, akik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” - Máté 5:14-16

„Önmagunkban nincsen világosságunk. Krisztus nélkül olyanok vagyunk, mint a meg nem gyújtott gyertya, mint a nap nélküli hold; egyetlen fénysugarunk sincs a sötét világ számára. Ha azonban az igazság napja felé fordulunk, és Krisztussal összeköttetésben élünk, akkor egész lelkünk megvilágosodik isteni jelenlétének fényétől.” -White: Gondolatok a hegyibeszédről, 44. o.

Szívhez szóló hívás

Olvasd el újra a fenti idézetet!  Az angyalok arra várnak, hogy rajtad keresztül dolgozzanak, hogy elérjék az elveszett embereket! Nem csodálatos ez?

Nemcsak azért hívnak, hogy megszentelődésed érdekében töltekezz be Szentlélekkel, hanem azért is, hogy vegyél részt Jézus igazságának, szeretetének és igazságosságának megismertetésében egy olyan világban, amelynek hamarosan vége lesz.

Gondolj családodra, barátaidra, szomszédaidra, munkatársaidra! Kérd Istent, mutassa meg neked, kinek van szüksége Jézus világosságára! Kiért kellene imádkoznod, és kapcsolatba lépned vele ezen a héten?

Imakérések

● Imádkozzunk a listánkon szereplő 7 emberért!

● Imádkozzunk Istenhez, hogy segítsen meglátni azoknak az embereknek a szükségleteit, akikért imádkozunk!  Kérjünk bölcsességet, hogyan segíthetnénk nekik!

● Imádkozzunk az adventista egészségügyi intézményekért szerte a világon, hogy az Ő dicsőségére világítsanak! Érjék el azokat, akiknek gyógyulásra és bátorításra van szükségük!

● Imádkozzunk a Szudánban küzdő hívőkért, ahol a gazdasági zavarok és a rendszertelen esőzések felhajtják az árakat, és csökkentik a termést!

● Imádkozzunk, hogy Isten megtörje a láncokat, amelyek sok embert tartanak lelki rabságban!


1 megjegyzés: