2022. május 30., hétfő

40 nap imádságban - 28. nap - május 30. – HÉTFŐ

40 nap imádságban - 28. nap - május 30. – HÉTFŐ

A Szentlélek kiáradása

Írta Ron Clouzet

Kr. u. 31-ben, pünkösd napján a Szentlélek erőteljesen kiáradt a kialakuló újszövetségi egyházra. Az eredmények? Jézus 120 tanítványa, akik a felső szobában imádkoztak, megteltek Szentlélekkel (ApCsel 2:1, 4), olyan emberek, akik korábban kerülték a Jézusról való tanúskodást (Mt 26:69-75), bátorrá váltak Jézus mellett (ApCsel 2:14-21; 4:7-13), és 3000 Jeruzsálembe zarándokló zsidó lett a történelem első keresztény csoportja - mindez egyetlen nap alatt (ApCsel 2:38-41).

Ez a történet az ApCsel 2-ben található, de az ApCsel 2 nem történt volna meg az ApCsel 1 nélkül. Két dolgot kell észrevennünk az ApCsel 1-ből. A tanítványok egyesültek, és imádkoztak a Szentlélekért (ApCsel 1:13-14), és áttekintették Jézusnak érdekükben tett önfeláldozó szolgálatát (lásd Ellen White: Az apostolok története, 35-38. oldal). Mindössze 10 nap kellett ahhoz, hogy meglássák azt, amihez korábban túl vakok voltak: Isten elsöprő szeretetét.

Ez az a két előfeltétel, amely nélkül az egyház nem számíthat Isten Lelkének nagy hatalommal való kiáradására, hogy befejezze a munkát a világban: A Golgota és a Közösség. Ezek az alapfeltételei annak, hogy Isten szeretete kiáradjon a szívünkbe (Róm 5:5).

Amikor egy gyülekezet elhatározza, hogy Jézus szeretetére és szolgálatára összpontosít (Kálvária), és amikor együtt sürgetik a Szentlélek kiáradását (Közösség), akkor az a gyülekezet meg fogja tapasztalni Isten hatalmas erejét.

„A Szentlélek kiárasztása után a tanítványokban olyan nagy szeretet élt Jézus iránt és azok iránt, akikért életét áldozta, hogy szavaik és imáik szíveket lágyítottak meg. A Lélek erejével szóltak, és e hatalom befolyása alatt ezrek tértek meg. " (Az Apostolok története, 22. o.).

Hogyan érinthetjük a szíveket? Sehogy. Nem tudjuk. De Jézus igen. És amikor tele vagyunk Jézussal (lásd Ef 3:14-19), az Ő szeretete rajtunk keresztül meglágyítja a szíveket. A Léleknek ez az erőteljes munkája újra meg fog történni az egyházban. „Mindez megismétlődik, mégpedig nagyobb erővel. A Szentlélek pünkösdnapi kiáradása volt a korai eső, de a késői eső bővebben záporoz majd. A Szentlélek arra vár, hogy kérjük és elfogadjuk. Hatalmával újra kinyilatkoztatja Krisztust a maga teljességében. " (Krisztus példázatai, 121).

Figyeljük meg, hogy Isten hatalma nem csupán puszta erő, hanem Krisztus mélységes és mindent átfogó szeretete irántad és irántam. Ennek megértése és a szívben való befogadása a Lélek hatalmas erejévé válik a mű befejezéséhez. Ez megtörtént kétezer évvel ezelőtt, de újra meg fog történni. Emeljétek szemeteket Jézusra!

Ron E. M. Clouzet, DMin, egykori divíziós lelkészi titkár, jelenleg az East Ridge hetednapi adventista gyülekezet lelkipásztora.

Szívhez szóló hívás

Vágysz-e arra, hogy az Apostolok Cselekedetei 1-ben leírt módon megtapasztald a közösséget és a Golgotát annak érdekében, hogy készen állj az Apostolok Cselekedetei 2. fejezetének leírt Késői Eső megtapasztalására? Vágysz-e Isten szeretetével teli szívre, és olyan életre, amelyet Isten szeretetének csatornájaként használhatsz a körülötted élők számára?

A jó hír az, hogy Jézus boldogan vezet téged, családodat és a gyülekezeti közösségedet egy ilyen tapasztalatra. Miért ne töltenél most egy kis időt imádságban, és kérnéd Jézustól a Golgota friss és világosabb kinyilatkoztatását, hogy az út elkészüljön a Lélek kiáradására rád és a gyülekezetre?

Imakérések

● Kérd Istent, hogy tisztítsa meg a szívedet a zavaró gondolatoktól és a betolakodó érzelmektől.

● Imádkozzatok, hogy Jézus a kereszt tanulmányozásán keresztül kinyilatkoztassa magát nektek.

● Kérd, hogy a Szentlélek töltsön be téged minden nap, hogy felkészítsen arra, hogy olyan edény legyél, amely készen áll késői eső kiáradására.

● Imádkozzatok, hogy Isten segítsen nekünk, mint népnek, hogy tudjuk, mit jelent imádkozó közösségnek lenni, és hogyan hozzuk létre az imádság láncolatát az egész világon.

● Imádkozzatok az online virtuális imaszobáért, amely az ima 40 napja alatt, valamint a Generál Konferencia ülése alatt működik: https://247unitedprayer.org

 

 


1 megjegyzés: