2022. május 25., szerda

40 nap imádságban - 23. nap - május 25. – SZERDA

40 nap imádságban - 23. nap - május 25. – SZERDA

Mi az igazságosság?

Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert megelégíttetnek." /Máté 5:6/

„Az igazságosság nem más, mint szentség, Istenhez való hasonlóság, Isten pedig a szeretet (1Jn 4:16). Nem más, mint az Isten törvényéhez való igazodás, hiszen „minden parancsolatod igaz” (Zsolt. 119:172), és „a törvény betöltése a szeretet” (Rm. 13:10). Az igazságosság, vagyis igaz élet nem más, mint a szeretet, a szeretet pedig Isten világossága és élete. Isten igazságossága Krisztusban testesül meg, úgy részesülünk igazságosságban, isteni jellemben, hogy befogadjuk Krisztust.”  /Gondolatok a Hegyibeszédről 18. o./

Szívhez szóló hívás

Éhezed és szomjazod Krisztus igazságosságát?

Jézus önzetlen szeretetből fakadó élete és helyettesítő halála a megigazító kegyelem kettős ajándékát adja nekünk: 1. Az Ő beszámított igazságosságát, ami az az ígéret, hogy az Ő tökéletes élete fedez be minket az ígéretbe vetett hit által. 2. Az Ő átruházott igazságossága az az ígéret, hogy az önző emberből olyanná változtat minket, aki Jézus önzetlen szeretetét tükrözi az ígéretbe vetett élő hit által.

Ez a kétszeres ajándék betölti majd az embert; valóban kielégít; megmenti az embert! Ez az ajándék Jézusban adatott nekünk, szabadon. Fogadjuk el még ma! Kezdjünk boldog és Jézussal teli életet élni Isten megváltó szeretetének e csodálatos valóságának tudatában!

Imakéréseink

● Imádkozzunk, hogy Isten segítsen nekünk, hogy ne higgyünk Sátán hazugságainak, amelyek el akarják hitetni velünk, hogy nem vagyunk méltók az Ő szeretetére!

● Imádkozzunk és kérjük Istent, hogy tulajdonítsa és adományozza nekünk az Ő igazságosságát!

● Imádkozzunk, hogy a nem keresztény munkatársak, akik a Generál Konferencia ülésszakán dolgoznak, érezzék Isten szeretetét és jelenlétét a küldöttekben! Ez arra késztesse őket, hogy többet akarjanak tudni a hetednapi adventistákról!

● Imádkozzunk, hogy a Generál Konferencia ülésszakának minden logisztikai részlete zökkenőmentes legyen!

● Imádkozzunk azokért a 10/40-es ablakban élőkért, akik még soha nem hallották a csodálatos igazságot, és torz elképzelésük van Isten szeretetéről és jelleméről!

1 megjegyzés: