2022. május 6., péntek

40 nap imádságban - 4. nap - május 6 - PÉNTEK

40 nap ima és Alan testvérem

Jerry Page

Idősebbik bátyám, Alan, fiatalon nagyon vad volt.  Élete nagy részében távol élt az Úrtól és a gyülekezettől. Énközpontú élete az első házassága felbontásába került. Egészségügyi karrierje sok pénzt hozott neki, de ennek nagy részét elvesztette. Időnként megpróbált jobban bekapcsolódni egyháza életébe, de életmódja és szokásai mindig visszahúzták az Úr nélküli életbe. A családunk évekig imádkozott Alanért, hogy életét teljesen adja át Jézusnak.

2010 őszén fiatal lelkipásztor fiam, Zac és felesége, Leah úgy döntöttek, hogy Alan lesz az egyik a hét ember közül, akire az Andrews Egyetemen tartott 40 napos ima alatt odafigyelnek.  Akkor én is mély indíttatást éreztem arra, hogy erősen könyörögjek az ő üdvösségéért. Csodálatos dolgok kezdtek történni, ahogy Isten megengedett bizonyos eseményeket Alan életében.

Komoly traumák támadták meg Alant. Második felesége elhagyta őt.  Cukorbetegsége egyre rosszabbodott, ezért az egyik lábát amputálták. Úgy tűnt, hogy minden rosszul alakul számára.  Egy nap, amikor a kórházi ágyon feküdt, Alan végül Jézus felé nyújtotta kezét, és azt mondta: „Teljesen neked adom az életemet.” Mindannyian dicsértük az Urat.

Drága lánya, Christy segített Alannek abban, hogy újra felépítse kapcsolatát Istennel és a gyülekezettel. Tűzbe jött, hogy tanúságot tegyen másoknak, és egy ideig irodalmat osztogatott. Tudjátok, Sátán erői nem adják fel könnyen, amikor látják, hogy egy foglyuk megtalálja Istent. Elkezdett visszacsúszni régi szokásaiba. Végül úgy érezte, túl rossz ahhoz, hogy üdvözüljön, ezért ismét feladta lelki útját.

Alan egy nap elmondta nekem, hogy úgy érzi, nem képes a szükséges változtatásokra, és nem lesz képes örökké az Úrral élni. Ismét szentírási verseket mondtam neki Urunk megmentő erejéről. Arra biztattam, hogy ne adja fel. Azt mondtam: „A családod nem nyugszik bele, és mi továbbra is intenzíven fogunk imádkozni érted. Jézus meg tud téged menteni!”

Christy továbbra is elvitte őt egy kis gyülekezetbe, ahol szerették Alant, és ő jól érezte magát. Rábeszélte, hogy menjen el egy cukorbetegségből való felépülési szemináriumra. Nevetve mesélte, hogy megszabadult a hűtőszekrényében lévő összes egészségtelen ételtől, semmi sem maradt!

Péntek este egy helyi gyülekezet tagja evangélizációs sorozatot kezdett. Ez a kis gyülekezet is részt vett rajta. Christy elvitte Alant az első találkozóra. A befejező felhívásnál az evangélista arra buzdította az embereket, hogy jelöljék meg a kártyájukon, ha a mennyben akarnak lenni Jézussal. A nő elmondta, hogy Alan nagy betűkkel jelölte meg az elkötelezettségét: „Átadta magát, hogy Jézus igazsága ismét betakarja!”

Aznap este Alant a konyhája padlóján találták meg holtan, súlyos agyvérzés következtében. Micsoda Istent szolgálunk! Megtalálta a módját, hogy megmentse Alan bátyámat élete utolsó percében! Alan 75 éves volt, amikor meghalt; a családunk és mások is egész életében imádkoztak érte!

Imádkozol már évek óta valakiért, és még nem láttad, hogy Jézushoz térne? Soha, soha ne add fel!

Miközben Alan gyászistentiszteletét vezettem, és hallgattam a két elvált feleség, két szerető lány, sok nagycsaládos rokon, bulizó barátok és munkatársak örömteli dicséretét, a szívem tele volt örömmel és dicsőítéssel Jézus hatalmáért, hogy bárkit, bármikor megmenthet! Drága szüleim már sok évvel azelőtt elhunytak, hogy Alan végre visszatért Jézushoz. Micsoda meglepetés lesz az a feltámadás reggelén, amikor megölelik Alant, és együtt kezdik az örökkévalóságot Jézussal!

Arra kérlek benneteket, hogy valóban használjátok ki ezt a 40 imanapot!  Képzeld el, hogy végtelen Istenünk mit tehet érted és általad, ha sürgősen imakéréseket emelsz Hozzá! A „bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni"! (Efézus 3:20).

Jerry Page  /a Hetednapi Adventisták Generál Konferenciájának lelkészi titkára/

Egy szívhez szóló hívás

Van valaki az életedben, aki mély sötétségben ragadt? Van olyan ismerősöd, aki eltávolodott Istentől, vagy aki soha nem tud megmaradni Jézus mellett?

Van remény a számára még akkor is, ha minden reménytelennek tűnik!  Soha nem szabad feladnunk az imádkozást, a közbenjárást és a fáradozást ezeknek a drága embereknek az üdvösségéért.

Ki jutott eszedbe, amikor a mai bizonyságtételen elgondolkodtál? Kiknek van szüksége a napi, folyamatos közbenjárásodra?

Imakérések

● Imádkozzunk, hogy Isten tanítson meg minket arra, hogyan „álljunk résen” a rászorulókért az ima 40 napja alatt!

● Imádkozzunk a 7 személyt tartalmazó listánkért, és az általunk ismert konkrét szükségletekért!

● Imádkozzunk azokért, akik a közelmúltban elvesztették otthonukat vagy szeretteiket tűzvész, árvíz, betegség vagy más természeti katasztrófa miatt!

● Imádkozzunk az általunk ismert misszionáriusokért, akik távol vannak otthonuktól vagy családjuktól, hogy öröm töltse el őket szolgálatukban!

 

1 megjegyzés:

  1. Koszonom szepen a felhivasokat az imara es a misszio munkara .

    VálaszTörlés