2022. május 5., csütörtök

40 nap imádságban - 3. nap - május 5 - CSÜTÖRTÖK

Újjászületés és reformáció – egy élmény

„Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.” /Jelenések 3:20/

„Újjászületésnek és reformációnak kell történnie a Szentlélek szolgálata alatt. Az ébredés és a reformáció két különböző dolog. Az ébredés a szellemi élet megújulását, az elme és a szív erőinek felélénkülését, a szellemi halálból való feltámadást jelenti. A reformáció átszervezést, az eszmék és elméletek, szokások és gyakorlatok megváltoztatását jelenti.  Nem hozza meg az igazságosság jó gyümölcsét, ha nem kapcsolódik a Lélek megújulásához. Az ébredésnek és a reformációnak el kell végeznie a maga rendelt munkáját, és e munka végzése során össze kell olvadniuk.” - 1 SM, 128. o.

Szívhez szóló hívás

Életünk átalakítása Jézus szeretetét kinyilatkoztató személyiséggé egy élet munkája. Ez a munka úgy megy végbe, hogy a Szentlélek lelki életet ad belénk. Isten feltámasztó ereje újjáéleszt bennünket, és ennek következtében megnő a Jézus iránti vágyódásunk.  Az ébredés szépsége az, hogy folyamatos, és életünk minden aspektusa, minden gondolatunk és viselkedésünk a megújuláshoz vezet.

Néha jobban vágysz az ébredésre mint a reformációra? Félsz attól, hogy ha feladsz valamiben való hitet, gondolatmintát, kényeztetést vagy viselkedést, az elveszi az élet örömét?  Ettől kevésbé lesz tartalmas az életed?

Ne feledd, hogy az az Isten, akit megbocsátó, szerető, jóságos és kegyelmes Atyaként ismersz, az az Isten arra vágyik, hogy valódi reformációt hozzon az életedbe. Bízol-e ma az Ő tökéletes akaratában? Meghívod-e Jézust nemcsak a szíved ajtajához, hanem hogy bejöjjön, otthon legyen ott, időt töltsön veled, segítsen átrendezni az életedet, rendet tenni a szívedben, megjavítani, ami elromlott, és kitakarítani a piszkot, port és mocskot, amit a bűn okozott?

Imakérések

● Imádkozzunk, hogy Isten olyan szívet adjon nekünk, amely hajlandó teljes engedelmességben élni az Ő akaratával! Imádkozz győzelemért azok felett a bűnök felett, amelyekkel még mindig küzdesz!

● Imádkozz minden olyan fiatalért és hívőért, akit ismersz, aki függőséggel, depresszióval vagy más mentális problémákkal küzd!

● Imádkozzunk a Kelet-Európában élő gyülekezeti tagjainkért, hogy Isten avatkozzon be, és dicsőüljön meg ebben a fájdalmas válságban!

● Imádkozzunk azokért a hívőkért, akiket most üldöznek, például Ázsiában és Közel-Keleten!

● Imádkozzunk a 7 nevet tartalmazó listáért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése