2022. május 16., hétfő

40 nap imádságban - 14. nap - május 16. – HÉTFŐ

40 nap imádságban - 14. nap - május 16. – HÉTFŐ

A mai áhítatunk

Sikhu Daco: Az Ige ereje

Jézus egész nap tanított, és nagyon kimerült. Hallgatói nem vették észre, hogy aki aznap hozzájuk beszélt, az Ige volt, aki kezdetben mindent teremtett. Szavainak ereje azonban csak azok életében jelent meg, akik úgy döntöttek, hogy hisznek az Életadóban. A mennyei seregek parancsnoka, aki most már elfáradt, tanítványai gondjaira bízta magát, hogy átvigyék Őt a tó túlsó partjára. „Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt, úgy, ahogy éppen a hajóban volt; de más hajók is voltak a nyomában.” (Márk 4:36).

Miközben a tanítványok átkeltek, hirtelen vihar támadt. Korábbi tapasztalatuk nem segített, nem tudták uralni a helyzetet. Minden igyekezetük ellenére az emberi bölcsesség nem segített. Végül, amikor rájöttek, hogy Jézus velük van a hajóban, így kiáltottak hozzá: „Uram, ments meg minket: mert elveszünk” (Mt 8:25).

Jézus parancsára indultak el a tó túlsó partjára. Úgy tűnt, mintha elfelejtették volna, hogy Ő a hajóban is velük van. Azért kerültek abba a viharba, mert úgy döntöttek, hogy engedelmeskednek Krisztus parancsának, de úgy viselkedtek, mintha csak rajtuk múlna, hogy az utasítás teljesüljön. Krisztussal együtt indultak útnak, az Ő szavának engedelmeskedve. Most viszont emberi erőben bíztak, hogy teljesítsék, amit az Ő szava megparancsolt.

Isten Igéjének életünkhöz szóló szavára válaszul sokan kezdtük meg keresztény utunkat. Mégis túlságosan könnyű ezután saját erőnkhöz folyamodni, hogy megpróbáljuk befejezni az utat. Isten azonban soha nem akarta, hogy ez így legyen. „Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne." (Kol 2:6). A keresztény tapasztalatunkat fenntartó erő ugyanaz az erő, amely átalakított minket, és ez az erő Isten Igéjében gyökerezik. A tanítványok sok aggodalomtól megkímélhették volna magukat, ha emlékeztek volna arra, hogyha az Ő Igéje parancsolta, akkor az Ő Igéje meg is tartja őket.

A nagy vihar közepette békés álmából felkelve Jézus megszólalt: „Hallgass el, némulj meg! És elállt a vihar, és nagy csendesség lett.” (Márk 4:39). Az elemek engedelmeskedtek az Ő szavának! Hát nem űzte már ki a démonokat (Márk 1:23-27, 39), nem gyógyított meg betegeket (Márk 1:30-34; 2:3-12; 3:1-5), és nem gyógyított meg egy bélpoklost (Márk 1:40-42)?! A tanítványok „álmélkodtak a tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, nem pedig úgy, mint az írástudók” (Márk 1:22). Nem fogták fel, hogy milyen hatalmas ereje van az Ő szavának!

Amikor Jézus beszélt, szavai megvalósultak. Mindaz, amit az Ő szavával parancsol, megvalósítja mindazok életében, akik hisznek benne. Ezért mondják: „Az Isten akaratával együttműködő emberi akarat mindent meg tud cselekedni. Amit Isten parancsára kell tennünk, azt az Ő erejével meg is lehet tenni. Amikor parancsol, képességet is ad parancsa teljesítésére." (Krisztus példázatai 228. o.)

Döntsük el, hogy megengedjük, hogy az Ő Igéje elvégezze munkáját az életünkben!

Sikhu Daco a Hope Channel TV inVerse című műsorának beszélgetésvezetője,

amely az azonos című bibliatanulmányozási útmutatót tárgyalja. Az Andrews Egyetem Teológiai Szemináriumában szerzett mesteri diplomát.

Szívhez szóló hívás

Természetesen hiszünk saját véleményünkben és világnézetünkben, mielőtt a külső információkat figyelembe vennénk. A büszkeség oda vezethet, hogy képtelenek legyünk meglátni és meghallani a fontos információkat, amelyek képesek megváltoztatni minket. Amikor átadjuk életünket Jézusnak, a Lélek arra fog vezetni minket, hogy megkérdőjelezzük személyes elképzeléseinket, véleményünket és meggyőződésünket. Isten rávilágít igazságának fényére, ahogy azt Igéjében kinyilatkoztatta. A lelki növekedés egyik kulcsa az, hogy ez a fény ragyogjon ránk. Vezessen minket azáltal, hogy rendszeresen időt töltünk Isten Igéjének, a Bibliának olvasásával, tanulmányozásával és imádkozással!

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor zavartalan időt szántál arra, hogy elmerülj Isten Igéjében, és hagyd, hogy hatalmas igazságai világosságot hozzanak az életedbe?

Miért ne csökkentenéd a mással töltött idődet? Szakíts rendszeresen időt az elmélyült bibliatanulmányozásra! Nem számít, hogy mennyit olvasol és tanulsz. A kulcs az, hogy addig gondolkodj egy szakaszon vagy történeten, amíg annak személyes, életet megváltoztató és világosságot hozó alapelvei segítségével készen állsz a gyakorlatba való átültetésre!

Imakérések

● Imádkozzunk győzelemért a telefonunk vagy számítógépünk életünket zavaró tényezői felett!

● Imádkozzunk védelemért az okkultizmus veszélyes hatásaitól, amelyek gyakran a médián keresztül áramlanak!

● Imádkozzunk világegyházunkért, hogy Isten ereje által legyen erőnk megtörni minden erődítményt, függőséget, hogy annak a hatalmas seregnek a tagjai lehessünk, amelyet Isten megígért!

● Imádkozzunk bölcsességért: hogyan tegyük prioritássá a személyes és mindennapi családi istentiszteletet!

● Imádkozzunk a listánkon szereplő 7 emberért, hogy ezek a személyek érjék el a győzelmet és a Jézussal töltött idő örömét!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése