2022. május 12., csütörtök

40 nap imádságban - 10. nap - május 12. – CSÜTÖRTÖK

40 nap imádságban - 10. nap - május 12. – CSÜTÖRTÖK

A városom elérése

„Törekedjetek arra, hogy az a település és község, amelybe fogolyként küldtelek titeket, békességben éljen és felvirágozzon! Imádkozzatok érte, mert annak a békessége és jóléte lesz a ti békességetek és jólétetek is.” /Jeremiás 29:7 -ERV/

„A nagyvárosokban való boldogulásunk fontosságát szem előtt tartom. Az Úr már sok éve sürgeti ezt a kötelességet, mégis viszonylag keveset valósítunk meg nagy népességű központjainkban. Ha nem vesszük határozottan kezünkbe ezt a munkát, Sátán olyan nehézségeket fog támasztani, amelyeket nem lesz könnyű leküzdeni. Le vagyunk maradva a munka elvégzésében, amelyet ezekben a régóta elhanyagolt városokban kellene megtennünk. A munka most nehezebb lesz, mint néhány évvel ezelőtt lett volna. De ha az Úr nevében vállaljuk, az akadályok le fognak omlani, és határozott győzelmeket érünk el.” Ministry to the Cities (Szolgálat a városoknak) 25. o.

Szívhez szóló hívás

Az emberek többsége városokban él. Miközben kérnünk kell Istent, hogy mutassa meg nekünk, mikor kell vidékre költöznünk, nem szabad elhanyagolnunk a városokban folyó munkát sem. Milliárdok remény nélkül rekednek a függőségek, a zaj, a figyelemelterelés és a városok életmódja csapdájában.

Imádkozzunk azért, hogy Isten vágyat adjon nekünk a városokban végzett szolgálatra! Talán arra hív, hogy indítsunk egy „befolyásközpontot” vagy egy szolgálatra törekvő vállalkozást, hogy elérjük az elveszett lelkeket a világ városaiban? Vagy talán arra hív téged és gyülekezetedet, hogy különböző szolgálatokon keresztül forduljunk városunk lakói felé?

Kérjük Istent, mutassa meg nekünk, hogyan tudunk a legjobban szolgálni városunk vagy falunk népének!

Imakérések

● Imádkozzunk lakóhelyünk jólétéért! Imádkozzunk, hogy az evangélium ragyogjon rajtunk és gyülekezetünkön keresztül a lakóhelyünkön!

● Imádkozzunk városunk, falunk polgármesteréért és más közösségi vezetőkért! Imádkozzunk üdvösségükért és azért, hogy Isten adjon bölcsességet nekik a jó vezetéshez!

● Imádkozzunk azokért a településekért, ahol nincsenek adventisták, hogy Isten munkásokat küldjön az aratásra!

● Imádkozzunk a globális városi központokért, a városok missziójáért és a befolyásközpontokért, amelyek a világ nehezen elérhető városaiban találhatók! Imádkozzunk, hogy sok embert vezessenek Jézushoz!

● Imádkozzunk a központok vezetőségéért, hogy bölcsességgel töltsék be küldetésüket Isten uralkodásának megvalósításában!

1 megjegyzés: