2022. május 18., szerda

40 nap imádságban - 16. nap - május 18. – SZERDA

40 nap imádságban - 16. nap - május 18. – SZERDA

Az életadó Ige

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre" /2Tim 3:16/  

„Isten élete, amely a világnak életet ad, az Ő szavában van. Az Ő szava által gyógyított Jézus betegeket, és űzött ki ördögöket. Szava által csillapította le a vihart, és támasztotta fel a halottakat, és a nép bizonyította, hogy beszédében hatalom volt. Isten Igéjét szólta úgy, ahogyan azt az Ószövetség íróival közölte. Az egész Biblia Krisztus kinyilatkoztatása. Számunkra ez az erő egyedüli forrása.” /Az evangélium szolgái 250.o./

Szívhez szóló hívás

A Biblia – Isten Igéje – sokkal több, mint ősi írások gyűjteménye. Ihletett, ami azt jelenti, hogy Isten közvetlenül részt vett abban, hogy hűséges szerzők Isten gondolatait „papírra vessék.” Ezekbe a szavakba bele van oltva az Ő életadó és életet megváltoztató ereje, amely megújít, helyreállít és megvált. De ez csak hit által valósul meg.

Hiszed azt, amit Isten az Ő Igéjében mond? Mikor volt utoljára, hogy szaván fogtad Istent?  Bíztál abban, hogy amit megígért, azt meg is teszi, még akkor is, ha az érzéseid mást mondanak? Hagyod-e, hogy Isten Igéje ma újraélessze és helyreállítsa lelkedet?

Imakérések

● Imádkozzunk erőért, hogy higgyünk Isten ígéreteiben! Ne hagyjuk, hogy a kétségek vagy a félelem érzései magával rántsanak bennünket!

● Imádkozzunk Isten ígéreteinek beteljesedéséért és a listánkon szereplő 7 emberért!

● Imádkozzunk azért, hogy Jézus szeretete és az Ő Igéjének igazságai utat találjanak azokba az országokba, ahol nincs adventista jelenlét!

● Imádkozzunk azokért a hívőkért, akiket a vallásuk miatt üldöznek, különösen Oroszországban, Kínában és a közel-keleti országokban!

● Imádkozzunk azokért, akik a kelet-európai konfliktusok kezdete óta döntöttek a keresztség mellett! Imádkozzunk, hogy ezek a döntések véglegesek legyenek!

 

2 megjegyzés: