2022. május 19., csütörtök

40 nap imádságban - 17. nap - május 19. – CSÜTÖRTÖK

40 nap imádságban - 17. nap - május 19. – CSÜTÖRTÖK

Az Ige fény

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.” /Zsoltárok 119:105/

„Aki befogadja a neki küldött első fénysugarat, és abban jár, összhangba hozza cselekedeteit Isten Igéjével, az még több fényt fog kapni. Aki úgy jár a fényben, ahogyan azt kapja, és nem várja, hogy minden kétséget eloszlassanak, minden rejtélyt megoldjanak, az követni fogja az Úr megismerését. A világosság egyre fényesebben fog ragyogni számára a tökéletes napig. Útja megvilágosodik, ahogy halad előre. Isten Igéje lámpás lesz a lábának és világosság az útjának.” /Az idők jelei, 1902. szeptember 17./

Szívhez szóló hívás

Emlékszel arra a napra, amikor átadtad szívedet és életedet Jézusnak? Vagy arra, amikor egy prédikáció a szívedhez szólt? Vagy arra, amikor egy történet vagy egy szakasz elolvasása a Bibliából igazán meggyőzött téged?

Isten Igéje hatalmas erejű. Teremtő erejű. Mégis úgy tűnik, nehezen hagyjuk, hogy munkáját végezze az életünkben. Saját képességeinkben, intelligenciánkban, meggyőződésünkben való bizalomhoz folyamodunk ahelyett, hogy bíznánk a Biblia ígéreteiben, és a mögöttük álló Istenre támaszkodnánk – a Mindenható Teremtő Istenre, aki készségesebb, mint azt valaha is el tudnád képzelni, hogy az Ő ígéreteinek beteljesedését az életünkben megvalósítsa.

Hagyod-e, hogy Ő befejezze ezt a munkát az életedben? Megragadod-e ma újból az Ő Igéjét? Hiszel-e benne, és megengeded-e, hogy megtegye azt, amit megígért?

Engeded-e, hogy az Ő Igéje világosság legyen az utadon?

Imakérések

● Imádkozzunk a listánkon szereplő 7 emberért!

● Imádkozzunk Istenhez, hogy segítsen nekünk mélyebb betekintést nyerni az Ő Igéjébe! Meg tudjuk azt osztani azzal a 7 emberrel, akikért imádkozunk.

● Imádkozzunk, és igényeljük a Biblia különleges ígéreteit, amelyek megerősítik imaéletünket!

● Imádkozzunk, hogy mi, mint egyház, úgy tanulmányozzuk Isten igéjét, és úgy imádkozzunk, mint még soha, hogy eljöjjön a Késői Eső!

● Imádkozzunk Mianmarért, mivel a junta közötti összecsapások még mindig dúlnak! Imádkozzunk, hogy Isten vonjon védőkerítést a hívők köré, hogy a zavargások és viszályok közepette is maradjanak állhatatosak a hitben!

 

2 megjegyzés:

  1. Gabor Berec hol jelentsem be azt az újabb világosságot amivel az Úr megajándélozott a bibliábol ?

    VálaszTörlés