2022. május 9., hétfő

40 nap imádságban - 7. nap - május 9. – HÉTFŐ

40 nap imádságban - 7. nap - május 9. – HÉTFŐ

Áhítat

„Küldetés: vegyél részt!” /Ted N. C. Wilson/

Példátlan változások korát éljük. Isten arra kéri maradék népét, a Hetednapi Adventista Egyház tagjait, hogy készítsék elő az Úr útját teljesen rá támaszkodva. Fogadják el a Szentlélek késői esőjének erejét, és kapcsolódjanak be az Ő missziójába!  Itt az ideje a végső, hangos kiáltásnak: az első, második és harmadik angyali üzenet hirdetésének.  Krisztus arra hívott el minket, hogy az Ő Igéjének vetői legyünk, és teljes mértékben részt vegyünk Isten utolsó napi küldetésében, Krisztus hármas angyali üzenetének hirdetésében.

Mindannyian a mennyei magvetővel, Jézus Krisztussal együtt vegyünk részt az egyház küldetésében! Hirdessük Isten utolsó üzenetét a szeretetről, az igazságosságról, a megváltásról és az utolsó napi prófétai figyelmeztetésről, amely Krisztus hamarosan bekövetkező visszatérését hirdeti!  Mindenki egy magvető – mindenki részt vesz a misszióban!  Mindenki, aki azt mondja: „Igen, Uram, elmegyek és hirdetem a Te igédet!”  Ez azt jelenti, hogy mindenkinek tennie kell valamit az Úrért!  Ahogy a 2022-es Generál Konferencia ülésszakunk témája mondja: "Jézus eljön!  Vegyél részt!"

Márk 4. fejezete feljegyzi, hogy Jézus ezrekhez beszélt a Galileai-tenger partján.

A hallgatók láthatták a síkságon és domboldalakon túl a magvetőket és az aratókat, akik szorgalmasan vetették a magokat, és aratták a korai gabonát.

Márk 4:3-9 szerint: „Halljátok! Íme, kiment a magvető vetni, és történt vetés közben, hogy egyik mag az útfélre esett, de jöttek a madarak, és felkapkodták. Másik meg a sziklás helyre esett, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtott, mert nem volt mélyen a földben; amikor pedig felkelt a nap, megperzselődött, és mivel nem volt gyökere, kiszáradt. Egy másik a tövisek közé esett, de a tövisek megnőttek, megfojtották, és így nem hozott termést. A többi pedig a jó földbe esett, és termést hozott, miután kikelt és szárba szökkent, és meghozta egyik a harmincszorosát, másik a hatvanszorosát, sőt némelyik a százszorosát is.” Majd hozzátette: „Akinek van füle a hallásra, hallja!”

Márk 4:14 szerint „a magvető az igét hinti.  Máté 13:37 szerint a jó magvető az embernek Fia, Jézus Krisztus.  Nekünk úgy kell társulnunk hozzá, hogy az igazság vetésével részt vegyünk az Ő küldetésében.

A Krisztus példázatai című könyv 36. oldalán azt olvassuk, hogy „szolgáinak hasonlóképpen kell elmenniük vetni.”  Mindenkinek részt kell vennie Isten Szent Igéjének vetésében a Teljes Tagbevonás részeként a föld történelmének utolsó napjaiban.

A 15. vers így szól: „Akik az útfélen vannak: oda hull az ige; de amikor meghallják, azonnal jön a Sátán, és kiragadja a beléjük vetett igét.”  Isten drága Igéje úgy esik a figyelmetlen hallgatóságra, mint egy kemény ösvényre, amelynek nincs mélysége.

A 16-17. versek így szólnak: „Akiknél a mag a sziklás talajra hullott: amikor meghallják az igét, azonnal örömmel fogadják, de nem gyökerezik meg bennük, ezért csak ideig való, és ha nyomorúságot vagy üldözést kell szenvedniük az ige miatt, azonnal eltántorodnak.”  Ez a mag nem talál mély talajra, hogy növekedjen.  Mivel a gyökerek nem hatolnak mélyen a Krisztussal való mindennapi közösség talajába, az üldözés és a kísértés szedi áldozatait. A Krisztus példázatai című könyv 48. oldalán olvashatjuk: „Sokan érzik az Istentől való elidegenedést, az önmagukhoz és a bűnhöz való kötöttségüket, erőfeszítéseket tesznek a javulás érdekében, de nem feszítik keresztre önmagukat.” Maradj közel Istenhez, és állj ellen annak, hogy „kőkemény” hallgatóvá válj!

18-19. versek: „Másoknál a tövisek közé hullott a mag: ezek meghallják az igét,

de e világ gondja, a gazdagság csábítása, vagy egyéb dolgok megkívánása megfojtja az igét, úgyhogy ez sem hoz termést.”

Krisztus példázatai 50. oldal:

„A kegyelem csak abban a szívben tud gyarapodni, amelyet állandóan előkészítenek az igazság drága magvai számára.”  Maradj közel az Úrhoz a Biblia tanulmányozása, a Prófétaság Lelkének tanulmányozása és állandó imádság által!

20. vers: „Akiknél a jó földbe hullott a mag: ezek hallgatják az igét, befogadják, és az egyik harmincszoros, a másik hatvanszoros és némelyik százszoros termést hoz.”

Isten szándéka, hogy mindannyian „jó földbe vetettek” legyünk, akik feltétlenül bízunk Krisztus igazságában, és azt mondjuk: „Uram, elmegyünk”, hogy elvessük a Te Igédet.  Mindenkinek részt kell vennie Isten utolsó nagy figyelmeztető és reményteljes küldetésében.  „Jézus eljön!  Vedd ki a részed a szolgálatban!”

Ted N.C. Wilson /a Hetednapi Adventisták Generál Konferenciájának elnöke/

Szívhez szóló hívás

Minden prédikáció, amit hallunk, a Szentírás minden szava, amit olvasunk, Isten

magjait veti el. Gyakran nagyon bátorító, néha kihívást jelent. Biztosak lehetünk benne, hogy Isten hatalmas Igéje megteszi a neki szánt munkát a szívünkben és életünkben, ha befogadjuk az Igét, megértjük, megtartjuk és azt tesszük. Isten Igéjének befogadása és az életünk átalakítása azért történik, hogy megoszthassuk a körülöttünk élő emberekkel a jó hír üzenetét. Az isteni vetés munkatársakká tesz minket vele. Megnyitod-e ma a szívedet, hogy befogadd az Ő magvait? Csatlakozol-e az Ő missziójához, hogy megoszd a magjait bárkivel, akit az utadba hoz?

Imakérések

● Imádkozzunk Isten Igéjének megértéséért és nyitott szívért, hogy az Ige átformálhassa meggyőződésünket és értékeinket!

● Imádkozzunk a Sanghajban élő testvéreinkért!

● Imádkozzunk az Oroszországban és Ukrajnában élő gyülekezeti tagjainkért, hogy az Úr adjon bátorságot számukra!

● Imádkozzunk egy gyermekkönyvért és egy magazinért, amelyeket nemrég írtak az ukrán nép számára! Ezek a különleges források időszerűek legyenek, és sok szívet érjenek el az országban!

● Imádkozzunk, hogy a „Jézus jön! Vegyél részt a szolgálatban!" – elsőbbséget kapjon mindennapi életünkben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése