2022. május 2., hétfő

40 nap imádságban - Beharangozó - Meghívó

Kedves Testvérem!

A Generál Konferencia 40 napos imaközösséget hirdetett meg a világon élő adventisták számára május 3. és június 11. között.

A GK elnökségének felhívását itt lehet megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=bHendyuzAbs

A napi felolvasásokat és imacélokat itt lehet megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

A mai napon a felhívást tesszük közzé, majd naponta az adott anyagokat. Aki nem kapná meg e-mailben a napi anyagokat, kérem jelezze nálam, vagy keresse a fenti internetes címen.

„Isten még mindig hív”

Don MacLafferty

Isten mindig magához hívja népét. A Biblia tele van történetekkel azokról, akik válaszoltak a hívásra, és azokról, akik elutasították a hívást.

·      Isten hívására Ádám és Éva elrejtőzött. (1Mózes 3:9,10)

·      Isten hívására Noé bárkát épített egy olyan árvízhez, amelyről a világ azt mondta, hogy soha nem jön el. (1Mózes 6:14-22)

·      Isten hívására Ábrám és Szárai elhagyták családjukat, otthonukat és hazájukat. (1Mózes 12:1-4)

·      Isten hívására Jákob birkózott és ezt kiáltotta: „Nem engedlek el, míg meg nem áldasz engem.” (1Mózes 32:26)

·      Isten hívására Mózes először mentegetőzött, majd azt mondta a fáraónak: „Engedd el a népemet.” (2Mózes 8:20-32)

·      Isten hívására Józsué arcra borult, majd tizenháromszor körbemasírozta Jerikót. (Józsué 5:14-6:15)

·      Isten hívására Gedeon lerombolta Baál oltárát, megfújta a trombitát, és megsemmisítette a Midiánitákat. (Bírák 6:27-7:22)

·      Isten hívására Sámuel háromszor futott Élihez, mielőtt válaszolt volna: „Szólj, mert hallja a te szolgád.” (1Sámuel 3:10)

·      Isten hívására Illés szembeszállt Izráellel a Kármel hegyén, újjáépítette Isten oltárát, és tűzért imádkozott. (1 Királyok 18:21-38)

·      Isten hívására Jónás elszaladt, elnyelte egy hal, majd ítéletre hívta Ninivét. (Jónás 1-4)

·      Isten hívására Ézsaiás áhítattal suttogta: „Itt vagyok én, küldj engem!” (Ézsaiás 6:8)

·      Isten hívására Fülöp odafutott az etióp szekérhez, és Krisztus tanítványává tette őt. (ApCsel 8:29,30)

·      Isten hívására a tarzusi Saul megkérdezte: „Ki vagy te, Uram?”, három napig böjtölt, majd azt, akit gyűlölt, „Isten Fiának” hirdette. (Cselekedetek 9:5-9, 20)

·      Isten hívására Anániás rátette a kezét az emberre, aki azért jött, hogy üldözze őt, és ezt mondta: „Saul testvér, az Úr Jézus küldött engem, hogy visszanyerd a látásodat, és beteljesedj Szentlélekkel”. (ApCsel 9:10-17)

·      Isten hívására Péter szolgálatát és hírnevét is kockáztatta azzal, hogy Jézust hirdette az evangéliumra szomjazó Kornéliusznak. (ApCsel 10:9-48)

·      Isten hívására János úgy borult Jézus lábaihoz, mint egy halott. (Jelenések 1:17)

Jézus utolsó szeretetlevelében kívülről hívja az utolsó napok embereit - befelé tekintve oda, ahová Ő vágyik a szívünkben: „Íme, az ajtóban állok és zörgetek; ha valaki meghallja szavamat és kinyitja az ajtót, bemegyek hozzá, és vele vacsorázom, és ő is velem” (Jelenések 3:20).

Ez az Ő hívása most minden gyermekhez, tizenéveshez és felnőtthöz. Ha egy másik hívásra várunk, akkor hamarosan túl késő lesz. Ő hív téged és engem Atyánk és Istenünk minden szeretetével, az Ő megváltó szeretetével és a Szentlélek szeretetével.

Ez az Ő hívása a személyes ébredésre és a személyes tanúságtételre. Az idők folyamán mindig is hívta az Ő népét. Most egyre intenzívebb az Ő hangja, mert azt mondja: „Hamar eljövök...". (Jelenések 22:7) Ő már elkészített egy helyet a mennyben, hogy mi is ott lehessünk, ahol Ő van. (János 14:3)

Az idő fogytán van. Nincs idő arra, hogy az Ő hívására úgy válaszoljunk, hogy elbújunk, mint Ádám és Éva. Ez nem az az idő, hogy bizonytalanok legyünk az Ő hangjával kapcsolatosan, mint Sámuel, „aki még nem ismerte az Urat” (1Sámuel 3:7). Nincs idő arra, hogy rossz irányba meneküljünk, mint Jónás.

Most van itt az ideje, hogy arcra boruljunk, mint János apostol Jézus Krisztus előtt, hogy visszatérjünk Hozzá, és visszatérjünk az oltárhoz, hogy imádjuk Őt, mint a királyok Királyát és az urak Urát.

Isten még mindig hív, és ma Ő hív téged!

Don MacLafferty az In Discipleship alapítója/elnöke. Isten indította Don és felesége, April szívét, hogy fiatalokat és időseket hívjon a mindennapi megújulásra Jézussal a Szentlélek ereje által. Mozgósítsák a gyülekezeteket és iskolákat, hogy partnerek legyenek abban, hogy a szülőket felkészítsék gyermekeik tanítvánnyá tételére és a misszióra való felkészülésükre.

Szívhez szóló hívás

Oka van annak, hogy a fenti szavakat olvasod. Isten úgy szervezi az eseményeket az életedben, hogy konkrét alkalmak legyenek arra, hogy meghalld az Ő hívását. Az Ő hívása ma eljutott hozzád. Ez a hívás arra szólít, hogy lépj bele a Vele való személyes megújulás mély, élő megtapasztalásába. Ez egy hívás, hogy kövessétek Jézust, bárhová is vezessen. Készen állsz arra, hogy válaszolj erre a hívásra?

Készen állsz-e arra, hogy ma kövessed a hívását, hogy még mélyebb, élettel teli, élő tapasztalatot szerezz Vele és az Ő Igéjével?

10 imakérés - Ahogy felkészíted a szívedet a 40 napos imára:

- Imádkozz, hogy Isten készítse fel a szívedet arra, amit tenni készül.

- Imádkozz, hogy felismerd Isten személyes és szeretetteljes hívását az életedben.

- Imádkozz, hogy Isten Igéje még inkább élő és valóságos legyen.

- Imádkozz, hogy halld az Ő hangját, amint minden nap személyesen szól a szívedhez.

- Imádkozz, hogy az imádság valóban lelked lélegzetvételévé váljon.

- Imádkozz a Zsoltárok 139:23-24 alapján.

- Imádkozz azért, hogy Isten adjon bátorságot és erőt ahhoz, hogy eltávolíts minden zavaró tényezőt az életedből, amelyek megakadályozhatják, hogy meghalld az Ő hangját az ima 40 napja alatt.

- Imádkozz, hogy a Szentlélek adjon neked egy mélyebb, élettől lüktető közösséget Jézussal.

- Imádkozz azért, hogy kiket hívj meg, hogy csatlakozzon hozzád az imádságban ezen a 40 imanapon.

- Imádkozz azért, hogy milyen 7 nevet válassz a 40 napos ima idejére.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése