2022. május 23., hétfő

40 nap imádságban - 21. nap - május 23. – HÉTFŐ

40 nap imádságban - 21. nap - május 23. – HÉTFŐ

Áhítat: Kelj fel és ragyogj! Frank Fournier:

Hamarosan a „föld fényleni fog” Isten jellemének dicsőségétől. A visszafogadott bűnösök milliói Isten erejével „felkelnek és ragyognak”, és a mindig befogadó Atya karjaiba vonzzák a népek sokaságát.” /Jel 18:1; Ézs 60:1-5./

Isten megüzente nekünk, hogy az elkövetkező napokban a Szentlélek befolyása olyan lenyűgöző lesz, hogy a földet a világosság hatalmas ereje fogja beragyogni. Önzetlen keresztényeket láthatunk ekkor, amint embertől emberig, házról házra sietnek majd, és közvetlenül a mennyből kapott szavakat mondják.

Ezrek, talán milliók fognak válaszolni. Ajkukról új ének fog visszhangozni, mert Isten seregében nem embereket látnak, hanem csak egyedül Jézust.

Nemrég egy szombatiskolai beszélgetésen egyik tagunk megjegyezte, hogy a testi ember szeretne valaki lenni. Mindenki azt szeretné, hogy elismerjék. De minden ilyen remény téves. Jézus azt mondta: „Nélkülem semmit sem tehettek". Ezért bármit is érünk el, azt Isten bennünk lévő ereje valósítja meg. Ha magunknak akarjuk az elismerést azért, amire egyedül Isten képes, akkor megbántjuk Őt, és ez káros a lelkünk számára. Egyedül Jézus a mi üdvösségünk; egyedül Ő a mi dicsőségünk, a mi igazságunk, a mindenünk mindenben.

Isten készen áll arra, hogy kinyilvánítsa szeretetét, bölcsességét és hatalmát egy haldokló világnak. Csak az Ő népe engedje meg Neki, hogy munkálkodhasson az életében. Gyakran önállóságunkkal korlátozzuk „Izrael Szentjét". /Zsoltárok 78:41./ Ha jobban ismernénk helyzetünket, soha nem mondanánk, hogy „gazdag vagyok, és meggazdagodtam, és semmire nincs szükségem," /Jel 3:17./

„Láttam - mondja a próféta -, hogy Isten fiainak ereje az alázatosságukban van". Amikor kicsinyek lesznek a saját szemükben, Jézus lesz számukra az erősségük és igazságuk, akkor Isten hatékonnyá teszi munkájukat". /3T 307:1./

„Erre tekintek én", mondja Isten, „aki nyomorult és megtört szívű, és aki igéimet tiszteli"./ Ézs 66:2./

Ezt mondja a magasztos, a felséges, aki örök hajlékában lakik, szent az ő neve: Magasságban és szentségben lakom, de a megtörttel és alázatos lelkűvel is. Felüdítem az alázatosak lelkét, felüdítem a megtörtek szívét." /Ézs. 57:15./

E. G. White szerint: „Az az ember, aki a leghatékonyabban munkálkodik, a legjobban érzi saját gyengeségét és méltatlanságát, és tehetetlen lelkét Krisztusra veti. Ez az a jellem, amelyet Isten bűnbánónak nevez. Itt van az erőnk forrása." /1888-as anyag 1458:1/

Meg kell-e várnunk, amíg „minden földi támaszunk megszűnik"? /DA 121./ Szükséges-e, hogy nagyon mélyre kerüljünk, mielőtt érezzük, hogy szükségünk van Isten segítő kezére? Megvárjuk a végső üldöztetést, hogy megalázzuk szívünket? Szükségünk van-e arra, hogy halljuk az „Ímhol, jön a vőlegény" szavakat, mielőtt felkészülünk az alkalomra?

Jézus hamarosan eljön! Ébredj Isten népe!

Isten tisztelete a világ előtt nem lesz könnyebb. Szívünk soha nem lesz fogékonyabb Krisztus igazságosságára, mint most. Meg kell aláznunk szívünket, és Isten erejét az Ő ígéretei alapján el kell fogadnunk.

Isten mai parancsa számunkra ez:

Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad. Világosságodhoz népek jönnek, és királyok a rád ragyogó fényhez. Emeld föl tekintetedet, és nézz körül! Mindnyájan összegyűltek, és hozzád jönnek, fiaid messziről jönnek, leányaidat ölben hozzák. Ha majd látod, örömre derülsz, repesve tágul a szíved. Özönlik hozzád a tengerek kincse, a népek gazdagsága hozzád kerül." /Ézs 60:1-5/

Frank Fournier a Loveland Colorado állambeli Eden Valley Institute-ban működő Eden Valley Gyülekezet lelkipásztora

Szívhez szóló hívás

Az alázat a keresztényi élet sikerének kulcsa. Ha felismerjük nagy szükségünket, ahhoz megyünk, akinél minden igazság megvan, amire szükségünk van, és Ő győzelmet ad nekünk. Vágysz győzelemre önmagad és a bűn felett? Vágysz erőre az emberekért végzett szolgálathoz? Vágysz arra, hogy naponta megkapd a Szentlélek ajándékát? Szeretnéd, hogy Jézus valóban benned és általad éljen, hogy kinyilatkoztassa szeretetét, önfeláldozásának erejét és kegyelmét mindenkinek, akivel kapcsolatba kerülsz? Mi akadályoz ma abban, hogy Krisztus igazságában élj? Van önigazultság az életedben? Milyen félelmeid vannak, amikor arról van szó, hogy bátran és kedvesen megosztod az Ő szeretetét és igazságát a közeledben lévő emberekkel?

Légy bátor! Jézus segíteni fog neked, ha nagy szükségedben kinyújtod a kezed! (János 6:37) Ő kész az Ő dicsőségét az életeden keresztül bemutatni, mégpedig már ma! Kérd, hogy Őt dicsőítse meg az életed most azonnal!

 

Imakéréseink

● Imádkozzunk azért, hogy jobban megértsük a „hit általi igazságot"!

● Imádkozzunk szívünk alázatosságáért és az önátadás ajándékáért!

● Imádkozzunk bátorságért, hogy megosszuk Isten Igéjét a körülöttünk élő emberekkel bibliatanulmányok felajánlásával, tanítással és imával!

● Imádkozzunk bátorságért, hogy lelki ajándékainkon keresztül megoszthassuk Isten szeretetét és igazságát!

● JÉZUS HAMAROSAN ELJÖN! Imádkozzunk azért, hogy mindannyian időt szánjunk arra, hogy teljes szívünkből keressük Őt, és mélyen tanulmányozzuk Igéjét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése