2022. május 24., kedd

40 nap imádságban - 22. nap - május 24. – KEDD

40 nap imádságban - 22. nap - május 24. – KEDD

A tudományok tudománya

Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy benne lakjék, és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent, a földön és a mennyben, úgy, hogy békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által."  /Kolossé 1:19-20/

„A megváltás terve minden tudományok tudománya, olyan tudomány, amelyet az angyalok és az el nem bukott világok értelmes lényei is tanulmányoznak, olyan tudomány, ami Urunk és Megváltónk figyelmét is leköti, olyan tudomány, amely a Mindenható, végtelen Isten elméjében született meg, „amely örök időkön át kimondatlan maradt” (Róm 16:25), és amely Isten megváltottai tanulmányának tárgya lesz a végtelen korszakokon át. Ez a legmagasabb rendű tudomány, ami be ember valaha is belemerülhet. Olyan mértékben élénkíti és nemesíti a gondolkodást, amennyire semmilyen más tudomány nem képes.”  /Nevelés, 126/

Szívhez szóló hívás

Van diplomád? Jártál iskolába? Tanultál valamilyen tudományt? Mindezek a dolgok jók, de semmi sem hasonlítható az üdvösség tudományához. Könnyű azt mondani: „Ó, ismerem a János 3:16-ot", és azt állítani, hogy érted az üdvösséget. Az üdvösséget egyszerű fogalmakkal fel lehet vázolni, mégis van olyan mélység a tanulmányban, amely mélyebb betekintést igényel. Elmerülni ebben, végiggondolni azokat a dolgokat, amelyeket Jézus az Ő élete, halála és feltámadása által véghezvitt: értékelni, hogyan kapcsolódik a szentélyhez, az ítélethez, és ami a legfontosabb: a mindennapi életünkhöz. Mindez segíteni fog abban, hogy egyre jobban szeresd Jézust.

Válaszolsz-e ma? Belemerülsz ebbe a tudományba? Szánsz-e időt az örökkévaló tudomány tanulmányozására, arra, hogyan nyerjünk lelkeket Isten országának?

Imakéréseink

● Imádkozzunk azért, hogy jobban értékeljük a megváltás művét, amelyet Jézus értünk végzett!

● Imádkozzunk azért, hogy világosan megértsük, mi történt a kereszten!

● Imádkozzunk azokért az emberekért, akik nem értik Krisztus csodálatos igazságát és az üdvösség evangéliumát! Minden tőle származik, nem pedig a mi cselekedeteinkből.

● Imádkozzunk a szűkebb és tágabb családunkért! Imádkozzunk az üdvösségükért! Kérjünk lehetőséget, hogy megoszthassuk velük Isten Igéjét és Krisztus szeretetét!

● Imádkozzunk azokért, akik függőségekkel küzdenek, hogy győzelmet arassanak!

● Imádkozzunk a listánkon szereplő 7 személyért! Imádkozzunk lehetőségért, hogy kapcsolatba léphessünk velük! Hívjuk meg őket a gyülekezetbe, az otthonunkba vagy valamilyen programra!

3 megjegyzés:

  1. Amen. Az immáinkal párhuzamossan vegyünk részt az aktiv munkában. Mert a hit cselekedetek által lesz êlövé és hatékonyá.

    VálaszTörlés
  2. Gábor Berec a nevem.

    VálaszTörlés