2022. június 1., szerda

40 nap imádságban - 30. nap - június 1. – SZERDA

40 nap imádságban - 30. nap - június 1. – SZERDA

Egy megváltó kapcsolat

És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett.” /János 16:8-11/

A Szentlélek ígérete nem korlátozódik sem korra, sem fajra. Krisztus kijelentette, hogy Lelkének szent befolyásában követői a világ végezetéig részesülnek. Kezdve pünkösd napjától mind a mai napig, el is küldte a Vigasztalót mindazoknak, akik Krisztust elfogadták Üdvözítőjüknek, eljött a Szentlélek mint tanácsadó, megszentelő, vezető és tanú.” /Az apostolok története, 49. o./

Szívhez szóló hívás

A Szentlélek munkájának része, hogy meggyőzzön a bűnről, az igazságról és az ítéletről. Az Ő „meggyőző munkájának” e három eleme jelenik meg a Szentélyben és az ott zajló szolgálatokban.

Az udvarban a bűnért hozott áldozat bemutatása zajlott (ami Jézusra mutat a kereszten és az Ő tulajdonított igazságosságára). A Szentélyben a Krisztus részesített igazságossága megtapasztalásának három eleme jelent meg: 1) a szent kenyerek asztala (bibliatanulmányozás), 2) a tömjénező oltár (imádság) és 3) a gyertyatartó (Lélekkel teli bizonyságtevés). Mindhárom elem jelen volt Krisztus életében, és példaképpen szolgál számunkra ma. A Szentek szentje pedig az ítélet fontosságára és valóságára emlékeztet bennünket. Ide a főpap csak az engesztelés napján lépett be (rámutatva arra, hogy Jézus részt vesz a vizsgálati ítéletben az emberek érdekében).

Más szavakkal: A Szentlélek munkája az, hogy elvezessen téged az üdvösség megtapasztalására azáltal, hogy hiszel mindabban, amit Jézus érted tett, és most is tesz.

Érted a Szentlélek csodálatos munkájának jelentőségét? Örömmel fogadod az Ő munkáját? Hagyod-e, hogy Jézushoz vezessen, és Jézushoz hasonlóvá tegyen téged a jellemedben is, miközben az ítélet idejét éljük?

Imakéréseink

● Imádkozzunk, hogy a Szentlélek munkálkodjon a listánkon szereplő 7 személy

életében!

● Imádkozzunk a Szentlélekért, hogy munkálkodjon életünknek azon a területén, amely lelki gyógyulásra szorul!

● Imádkozzunk, hogy a Szentlélek segítsen minket szeretni és engedelmeskedni Istennek és az Ő Igéjének!

● Imádkozzunk, hogy kreatív módokat találjunk arra, hogy másoknak bizonyságot tegyünk! Ne felejtkezzünk el a Krisztusra, az Ő Igéjére, igazságára, szent szolgálatára és  üdvözítő erejére való utaltságunkról!

● Imádkozzunk a körülöttünk élő gyengékért és kiszolgáltatottakért, különösen az árvákért és özvegyekért, valamint a szolgasorban élőkért!

1 megjegyzés: