2022. június 2., csütörtök

40 nap imádságban - 31. nap - június 2. – CSÜTÖRTÖK

40 nap imádságban - 31. nap - június 2. – CSÜTÖRTÖK

Jézus jellemének tükörképe

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény." /Galata 5:22-23/

Ha befogadod Krisztus Lelkét az önzetlen szeretet és másokért való szolgálat lelkét -, magad is növekszel és gyümölcsöt teremsz. A Lélek ajándékai beérnek jellemedben. Hited nő, meggyőződésed elmélyül, szereteted tökéletes lesz. Egyre jobban tükrözöd Krisztust mindenben, ami tiszta, nemes és szép… Ez a gyümölcs soha nem romlik meg, hanem megtermi a maga gyümölcsét az örök életre” / Krisztus példázatai, 67-68. o./

Szívhez szóló hívás

A Lélek vezet minket Jézushoz. Ha Jézusban maradunk a Szentlélek mindennapos kitöltetése által, olyan jellemet fog bennünk fejleszteni, amely minden nap egy kicsit jobban tükrözi Megváltónk önzetlen, önfeláldozó, szerető jellemét. Ez egy életre szóló átalakulási folyamat. A mangó sem egy órával a mag elültetése után jelenik meg. Időbe telik, amíg fává nő, amely végül gyümölcsöt terem: úgy a megszentelődés munkája is egy folyamat, amely időbe telik. Légy biztos benne, hogy a Krisztusban való maradás és az Ő Igéjéhez való hűség által a Lélek gyümölcse meglátszik az életedben! Egy sem fog hiányozni!

Hagyod-e, hogy a Szentlélek gyümölcse növekedjen benned? Előfordult-e, hogy ezt nem engedted? Az legyen a vágyad, hogy egyre inkább visszatükrözd Jézust, amíg az emberek csak az Ő szeretetét látják benned!

Imakéréseink

● Imádkozzunk Istenhez, hogy fejlessze bennünk a Lélek gyümölcsét, mindegyiket!

● Imádkozzunk, hogy Isten mutassa meg nekünk: van-e olyan terület az életünkben, ahol ellenálltunk a Lélek munkájának!

● Imádkozzunk bocsánatért, ha megszomorítottuk Isten Lelkét!

● Imádkozzunk a világ több ezer etnikai csoportjáért! A Föld lakosságának 69%-át teszik ki azok, akiknek még nem mutattuk be Jézust! Imádkozzunk új, innovatív módszerekért, hogy elérjük őket!

● Imádkozzunk a Városi Misszióért szerte a világon! Ilyen különleges projekt az indiai Kalkutta és Tokió, ahol munkánk nagy kihívásokkal néz szembe. Imádkozzunk azokért az emberekért, akik szorgalmasan dolgoznak ezeken a helyeken!

1 megjegyzés: