2022. június 6., hétfő

40 nap imádságban - 35. nap - június 6. – HÉTFŐ

40 nap imádságban - 35. nap - június 6. – HÉTFŐ

Áhítat

Mark Finley: A végidők imája

Az imádság évszázadok óta a keresztény gyülekezet életének középpontjában áll, a földtörténet e válságos órájában kétszeresen is fontos. Sátán démonokat küldött el, hogy megtévesztést, katasztrófát és halált hozzon bolygónkra. Istent nem éri meglepetésként. Ki fogja árasztani Lelkét a késői eső erejében bízó, imádkozó egyházára. A Jelenések könyve harmadik angyalának "hangos kiáltása" a föld egyik végétől a másikig fog hangzani.

János apostol így fogalmaz: "És ezek után láttam  más angyalt leszállni a mennyből, akinek nagy hatalma volt, és a föld fénylett annakdicsőségétől." (Jelenések 18:1)

Az angyal Isten dicsőséges jelenlétéből száll alá a világegyetem trónterméből, azzal a megbízatással, hogy figyelmeztesse a föld lakóit arra, ami eljövendő. A szöveg azt mondja, hogy az angyal "nagy hatalommal" jön. Az újszövetségi görög szó a hatalomra az "exousia". Jézus ezt a szót Máté evangéliumában használja a tanítványai kiküldésével kapcsolatban. Máté 10:1 szerint Jézus "hatalmat" ad tanítványainak a pokol fejedelemségei és hatalmai felett. Azzal az

isteni hatalommal küldi ki őket, hogy győztesek legyenek a jó és a rossz közötti harcban. Máté 28. fejezetének 18. versében arról olvasunk, hogy ismét elküldi őket, ezúttal "minden hatalommal mennyen és földön, hogy menjetek el tehát, és tegyetek tanítványokká minden népet". (Máté 28:18-19)

Amikor a tanítványok pünkösdkor befejezték az imaórát a felházban, Krisztus hatalmával indultak el. Néhány rövid év alatt a tanítványok az akkor ismert világnak hirdették az evangéliumot. (Kolossé 1:23)

A végidőben a Szentlélek soha nem látott erővel fog kiáradni az imádkozó népre. Az evangélium gyorsan el fog terjedni a föld végső határáig. Ezrek fognak megtérni egy nap alatt. Isten kegyelme és igazsága hatással lesz az egész bolygóra.

Az ördög nem fogja megadni magát kemény harc nélkül. Hamarosan belépünk a korszakok csatájába a jó és a gonosz között. Pál apostolnak az efézusiakhoz írt tanácsa ma egyre nagyobb aktualitással szól hozzánk. "Végül, testvéreim, legyetek erősek az Úrban és az ő erejében... Mert nem test és vér ellen harcolunk, hanem fejedelemségek ellen, hatalmasságok ellen, e kor sötétségének urai ellen, a gonoszságnak szellemi seregei ellen a mennyekben." (Efézusbeliekhez 6: 6-10)

 

Valódi harcban állunk a jó és a rossz között. Pál tanácsa: "Legyetek erősek az Úrban és az ő erejében." /Ef. 6/10./

 

Ebben a csatában Jézus a mi erőnk a gyengeségben. Jézus a mi világosságunk a sötétségben. Jézus a mi győzelmünk a kísértésben. Jézus a mi reményünk a kétségbeesésben. Jézus a mi hatalmas győztesünk. Pál apostol emlékeztet minket arra, hogy "... a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására". (2Korinthus 10:4)

 

Krisztusban az ördög legyőzött ellenség. Bármilyen támadással nézel is szembe, bármilyen kísértést is vet rád a gonosz, bármilyen kihívással szembesülsz, bármilyen nehézséget tapasztalsz, Jézus nevében szembe tudsz szállni Sátánnal! Jézus soha nem veszített csatát az ördöggel szemben! Ő a Hatalmas Hős, aki lerombolja a pokol erődítményeit, győzedelmeskedik a gonosz hatalmak felett, és legyőzi az ellenséget a mi nevünkben. Az ima által Jézusban van erő, hogy minden alkalommal legyőzzük az ördögöt.

 

Mark Finley, evangélista, író és a Generál Konferencia elnökének asszisztense

 

Szívhez szóló hívás

Ha volt valaha olyan időszak, amikor Isten népének sok imára volt szüksége, akkor az most van. Az utolsó napokban élünk, és a végső eseményekkel állunk szemben. Sátán nagyon vágyik arra, hogy elpusztítsa az egyházat és annak tagjait. Legjobban attól fél, hogy a hívők alaposan összekapcsolódnak Jézussal, és dicsőítik Őt a szeretet, az igazság és a szolgálatokon keresztül.

 

Bármilyen sátáni támadással is kell szembenézned, bízhatsz Jézusban! JÉZUS KIÁLL ÉRTED!

 

Vágysz-e arra a győzedelmes végidőbeli hitre, amely a próbatételektől függetlenül megállja a helyét? Tölts ma több időt Jézussal imádkozva, mélyen kortyolgatva az örök élet, a szeretet és az igazság forrásából! Készülj az Ő szolgálatára ezekben az utolsó napokban!

 

Imakéréseink

● Imádkozzunk Istenhez, hogy fejlesszen ki bennünk olyan hitet, amely a szeretet által működik!

● Imádkozzunk lelki erőért, hogy a Jézussal való erős kapcsolat révén ellenállhassunk és elviselhessük az ördög támadásait!

● Imádkozzunk a Szentlélekért, hogy áldja meg a Generál Konferencia mai ülésszakának üléseit a világegyházra vonatkozó döntések meghozatalakor!

● Imádkozzunk a Szentlélekért, hogy segítsen a vezetőség megválasztásában! Alázatosan tisztelje az Ő Igéjét, és önzetlenül mozdítsa elő az egyház küldetését!

● Imádkozzunk, hogy sokan látogassanak el a Generál Konferencia ülésére a helyszínen és az internetes imaszobákba!

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése