2022. június 10., péntek

40 nap imádságban - 39. nap - június 10. – PÉNTEK

40 nap imádságban - 39. nap - június 10. – PÉNTEK

Tanúságtétel

Az örökkévaló evangélium megváltoztatta Bill életét! – írta Dan Serns:

Nem sokkal azután, hogy új helyre költöztünk, a feleségemmel azt tapasztaltuk éjszaka, hogy nagy zaj van. Egy ideig panaszkodtunk a szomszédainkra. Aztán úgy döntöttünk, hogy imádkozunk értük. Még a nevüket sem tudtuk, de felírtuk őket az imalistára.

Imádkoztunk a "nagyhajós szomszédokért", akiknek egy hatalmas hajó parkolt a felhajtójukon. Imádkoztunk a "káromkodó szomszédokért", akik többet káromkodtak, mint a többiek. Imádkoztunk "a kétkutyás emberért", aki minden este eljött a házunkhoz, és kiabált a kutyáival, amelyek gyorsabban húzták őt, mint ahogy ő szeretett volna menni.

Amikor néhány héten keresztül következetesen imádkozol Jézushoz emberekért, Ő vágyat ad a szívedbe, hogy valami mást is tegyél, hogy segíts rajtuk. Úgy döntöttünk, hogy kedd esténként bibliaórákat indítunk otthonunkban. Személyesen hívtuk meg az imalistánkon szereplő embereket. Meghívókat osztottunk szét a környék többi otthonában is. Hívtunk meg embereket a gyülekezeti családunkból is, hogy csatlakozzanak hozzánk.

Az első estén hatan voltak nálunk: öten a gyülekezetből és "a kétkutyás férfi". Megtudtuk, hogy Billnek hívják. Hatvanöt éves volt, és nyugdíj előtt állt. Bill nem sokat beszélt az első együtt töltött óra alatt. Amikor sorra került, hogy a Bibliából olvasson, azt mondta: "passzolok". A végén megköszönte a meghívást, és a következő héten visszajött. Az azutáni héten is visszajött, a harmadik héten pedig Billen kívül senki sem jött el.

Mivel senki más nem volt jelen, elkezdett nekünk kérdéseket feltenni. Az első kérdése a következő volt: A bibliatanulmányozási útmutatóinkban gyakran van két szám, amelyek között két pont van. Mit jelent ez? Ez egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy segítsünk Billnek megtanulni, hogyan kell olvasni és használni a Bibliát. Nagyon hálás volt.

A negyedik héten mindenki visszajött, Bill is. A tanulmány az örökkévaló evangéliumról szólt a Jelenések könyve 14. fejezetéből. Azt olvastuk, hogy mindannyian bűnösök vagyunk, és megérdemeljük a halált. De Jézus eljött, hogy meghaljon és fizessen bűneinkért. Elmondtuk, hogy amikor megvalljuk bűneinket és bízunk benne, örök életet kapunk. Beszéltünk arról is, hogy Jézus hogyan ad nekünk győzelmet a küzdelmeinkben, és csodálatos jövőt készít mindannyiunk számára.

A tanulmány végén javasoltam minden embernek, hogy mondja ki: Jézus, azt akarom, hogy te legyél életem ura! Aznap este Bill meghívta Jézust, hogy legyen a Megváltója és Ura. Nagyon izgatott voltam! Elképzeltem, ahogy Jézus odafent a mennyben azt mondja Gábriel angyalnak: Kezdj egy új kastélyt építeni! Valaki megint elfogadott Engem! Olyan békét adok neki, amilyet még soha nem tapasztalt! Átalakítom őt, és egy napon hazaviszem a házamba, ahol

örökké velem fog élni!

Néhány héttel később megtudtuk, hogy Bill szívrohamban meghalt, miközben

az unokájával töltötte az időt. Bill felesége megkért minket, hogy tartsuk meg a temetését. Miközben erre a szomorú és váratlan temetési szertartásra készültünk, felesége, Sharon így szólt hozzánk: Bill imádta a heti bibliatanulmányozást az otthonotokban. Soha nem volt neki Bibliája, mielőtt ti elkezdtétek vele a tanulmányokat. De ez megváltoztatta az életét.

Bill élettörténete véget ért, de hiszem, hogy az elsők között lesz, akik felemelkednek a felhők fölé, hogy találkozzanak Jézussal, amikor visszatér. Mi ezzel a reménnyel nézünk előre!

Ugyanaz a Jézus, aki átalakította Bill életét, mindenkit átalakíthat! A mi nagyszerű hírünk, amelyet "örökkévaló evangéliumnak" is neveznek (Jelenések 14:6), az egész világnak hirdetve lesz, mielőtt Jézus visszatér (Máté 24:14). Bátran osszuk meg ezt a jó hírt, amíg van rá lehetőségünk! Ne bújjunk továbbra is zárt ajtók mögé! Az evangéliumnak ne csak a töredékét osszuk meg az emberekkel, hanem az egészet, amely a kereszt lábához vezeti őket. A Hármas Angyali Üzenet gyönyörű evangéliumának megvan az ereje ahhoz, hogy egész életünket átalakítsa. Osszuk meg! JÉZUS HAMAROSAN ELJÖN!

Dan Serns a Közép-Kaliforniai Egyházterület elnöke

Szívhez szóló hívás

Minden lehetséges, ha elkezdünk imádkozni az emberekért, és Isten vezetése szerint segítünk nekik! Lehet, hogy te vagy valakinek az utolsó esélye, hogy halljon Jézusról. Kérd Istent most, hogy mutasson neked olyan embereket, akikért imádkozhatsz és akiknek szolgálhatsz a saját környékeden! Kérd a Szentlélek segítségét, hogy megoszthasd a Hármas Angyali Üzenet igazságait! Őszintén imádkozz, hogy csodálatos találkozások történjenek!

Ahogy imádkoztál a listádon szereplő 7 emberért, bátorítalak, hogy folytasd az imádkozást, és folytasd az elérésüket! Szolgáljatok nekik! Keressétek a módját annak, hogyan szolgálhatjátok őket, és hogyan szerethetitek őket Jézushoz hasonlóan! Isten képes cselekedni ezeknek az embereknek az életében. Ha továbbra is imádkozol, az változást hoz a láthatatlan világban! Egy napon, látni fogod a választ az imáidra!

Imakéréseink

● Imádkozzunk, hogy a Szentlélek vezesse a Generál Konferencia ülésszakát minden nap!

● Imádkozzunk azokért, akik új vezetői pozícióba kerülnek, hogy a Szentlélek felvértezze őket az előttük álló feladatra!

● Imádkozzunk lehetőségekért, hogy elérjük családunkat, barátainkat, szomszédainkat és munkatársainkat Jézus evangéliumával!

● Imádkozzunk továbbra is a 7 személyért! Keressük a módját, hogyan szolgálhatnánk őket.

● Imádkozzunk, hogy Isten adjon nekünk legalább egy embert, akit a következő évben Krisztushoz vezethetünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése