2022. június 7., kedd

40 nap imádságban - 36. nap - június 7. – KEDD

40 nap imádságban - 36. nap - június 7. – KEDD

Az első angyal

És láték más angyalt, az ég közepén repülni, akinél vala az örökkévaló evangélium, hogy a föld lakosainak hirdesse az evangéliumot, és minden nemzetségnek és ágazatnak,és nyelvnek és népnek. Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget, mert eljött az ő ítéletének órája, és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, a tengert és a vizek forrássait." /Jelenések 14:6-7/

„Az Isten imádásának kötelessége azon alapul, hogy Ő a Teremtő, és minden más lény neki köszönheti létét. Bárhol, ahol a Bibliában a pogányok istenei a maguk iránti tiszteletre és imádatra való igényét mutatják be, ott az Ő teremtő hatalmának bizonyítékát idézik." /Lift Him up, 51. oldal/

Szívhez szóló hívás

A hetednapi adventistáknak egyedülálló, prófétai hivatásuk van arra, hogy szavakkal és tettekkel hirdessék a hármas angyali üzenetet az egész világnak Jézus második eljövetelének előkészítéseként. A Három Angyal üzenetének alapja az örökkévaló evangélium. Az a jó hír, hogy Jézus a mi üdvösségünk. Azáltal, hogy élő hittel elfogadjuk Őt, megtisztulást és győzelmet kapunk bűneinktől, valamint örök életet.

Az első angyal üzenete így foglalható össze: Isten a te Teremtőd. Ezért szeret és vár téged. Nincs szükséged arra, hogy önmagadat vagy bármilyen bálványt imádj. Az Ő teremtményeként és az Ő szeretetére válaszul képessé válsz arra, hogy az Ő szerető jellemét tükrözd, különösen most, amikor az ítélet napjait éljük.

Ragadd meg a Jézusban lévő végidős identitásodat, és hagyd, hogy élje benned az Ő életét! Bízz abban, hogy a Jézussal való bensőséges kapcsolat bizalmat ad neked az ítélet idején!

Imakéréseink

● Imádkozzunk azért, hogy Isten, aki Teremtőnk és Megváltónk, megdicsőüljön az életünkben!

● Imádkozzunk azért, hogy világosabban megértsük a Jézusban való végidei identitásunkat!

● Imádkozzunk, hogy Isten mutassa meg nekünk, kiben bízhatunk az ítélet idején!

● Imádkozzunk testvéreinkért, akik kormányzati konfliktusokkal és vallási elnyomással sújtott területeken élnek!

● Imádkozzunk azért, hogy mutassa meg Jézus, hogyan tudnánk támogatni a hívőket a világnak azon a részén, ahol élünk!

 

 

         

 

 

1 megjegyzés: