2020. március 12., csütörtök

Heti imacélok - március 8-15 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten BÖRTÖNMISSZIÓS tapasztalatot olvashatunk.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2020. március 8-15.)

·       Imakérés: Ted Wilson testvér egy különleges és sürgős imakéréssel fordult a világegyházhoz a koronavírus kitörésével kapcsolatosan. Az angolul tudók itt olvashatják el a felhívást:  https://www.adventistreview.org/church-news/story1...
·       Imakérés: Imádkozzunk Isten népéjért szerte a világon, ahogy a koronavírus tovább terjed! Imádkozzunk Istennek a Zsoltárok 91:7-ben olvasható ígéretéért, és azért, hogy helyezzen egy védőgátat népe köré és adjon neki békességet a vihar közepette is!
·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is gyülekezeti tagjainkért, akik Wuhan városában Kína Hubei nevű tartományában élnek, ahonnan a koronavírus útjára indult! Imádkozzunk azért, hogy Isten gondoskodjon gyermekeiről, és elégítse ki fizikai és lelki szükségleteiket ebben az egészségügyi krízishelyzetben!
·       Imakérés: Imádkozzunk a Globális Ifjúsági Napért (2020. március 21) Fókuszban a menekültek, a hajléktalanok és az idegenek lesznek, a téma pedig „Én gondoskodok” (iCare). Imádkozzunk azért, hogy fiataljaink világszerte bekapcsolódjanak, hogy ők legyenek a prédikáció, hogy sok élet megváltozzon Isten dicsőségére. Az angolul tudók itt kaphatnak több információt: https://youth.adventist.org/gyd
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Teljes Tagbevonás programért, amelyet 2020 májusára terveztek Pápua Új-Guineába. Imádkozzunk a program minden részletének gondos kidolgozásáért!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az AWR360 (Adventista Világrádió) egészség programért, amelyet a Pápua új Guineai evangélizáció előkészítésére terveznek! Imádkozzunk azért, hogy a tervek megvalósuljanak, és sok embert elérjenek Isten dicsőségére.
·       Imakérés:Imádkozzunk a Japánban élő gyülekezeti tagjainkért, akik a Tokiói Olimpiára készülnek missziós tevékenységekkel! Imádkozzunk azért, hogy Isten készítse el a versenyzők és a nézők szívét, hogy meghallják Isten hívását egy sokkal fontosabb versenyre – nem aranyéremért, hanem egy örökkévaló jutalomért!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Reménység Evangélizációs Központ – Ócsainé Demeter Irén és munkatársai; Bp. Pestújhely – Simon Zsolt; Fehérgyarmat, Földeák – Szász Barna, Kovácsné Bokor Sarolta, valamint Háló Sándor nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangelizációs és missziós programjaiért!
·    Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Imaóra a börtönben – Írta: Jed Genson

Múlt hónapban elmentem a börtönbe. Elvégre, gyakran járok börtönbe, mivel a gyülekezetem börtönmissziós szolgálatot végez a város javítóintézetében.

Egy napon megkérdeztem a börtönben levő férfiakat, hogy milyen a keresztényi életük. Néhány teológiai választ adtak, ami semmit sem mondott el a Krisztussal való tapasztalatukról. Elmondtak néhány történetet a más vallási csoportokhoz tartozókkal való vitáikról és tudni akarták, hogyan védelmezhetik saját hitüket. Ez által világossá vált, hogy ezek az emberek miért vannak börtönben. Volt egy fajta bibliaismeretük, de nem volt élő és életet átalakító kapcsolatuk Jézussal. Ezek az emberek hívőknek vallották magukat, mielőtt áthágták volna a törvényt, ami miatt börtönbe kerültek.

Sajnos ezzel a problémával a gyülekezetekben is találkozunk. A lelkészek gyakran találkoznak nehezen kezelhető testvérekkel. Némelyek vallották, hogy hisznek Isten Szavában, de amikor megkeresztelkedtek, „élve temették el” őket. Az énjük nem halt meg, és így nem is születhettek újjá (Jn 5:39-40). Aktívan kutathatjuk a Bibliát, de elveszíthetjük az örök életünket, mert sosem Ismertük meg Krisztust!

„Figyeljetek rám!” – mondtam a csoportnak. „Nem a ti dolgotok, hogy mindenkihez odamenjetek és megmondjátok nekik, hogy tévednek. Az első dolgotok az, hogy időt töltsetek Jézus Krisztussal.” Nyomatékosan bátorítottam arra őket, hogy minden nap legalább egy órát töltsenek Isten közelében bibliaolvasással és imádsággal.

A következő alkalommal, amikor találkoztam ezekkel a férfiakkal, olyan volt, mintha nem is ők lettek volna. Arcuk ragyogott a mosolytól és a boldogságtól. Komolyan vették a felhívást és rendszeresen időt töltöttek Jézussal.

Keresztényként nem csak arra hívattunk, hogy a Biblia alapvető tanításait megosszuk másokkal, hanem arra, hogy megtanítsuk az embereket a Lélekben való járásra (Gal 5:16) és bizonyítsuk azt, hogy mit jelent Krisztus tanítványának lenni. Amikor másnak bizonyságot teszel, igyekezz bemutatni Krisztus személyes megismerésének fontosságát és a gyakorlati keresztényi élet tapasztalatát. Mondj el történeteket arról, hogyan adott neked Isten győzelmet a bűn felett. Imádkozzuk el Dávid imáját: „Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el orcád elől, Szentlelkedet ne vedd el tőlem!” Zsolt 51:12-13


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése