2015. március 25., szerda

100 nap imádságban 1



100 nap imádságban

Imádkozzunk együtt!

1.   Imádkozzunk a Szentlélek kitöltéséért a 2015-ös Generál Konferenciai ülésszakra, amely bekapcsol bennünket a végső hangos kiáltásba és felhatalmaz arra, hogy bevégezhessük a munkát és végre haza mehessünk
2.   Imádkozzunk azért, hogy a küldöttek értékeljék az ülés mottóját: Kelj fel és világíts! Jézus jön! amely nemcsak az egyház egészét érinti, hanem minden hívőt, ahogy Jelenések 14 hármas angyali üzenetét hirdetjük.
3.   Imádkozzunk azért, hogy Isten töltse be az Almodom-ot (ülésterem) az Ő jelenlétével és hogy azok, akik belépnek ajtaján érezzék a Szentlélek erejét.
4.   Imádkozzunk azért, hogy ne csak ügyrendet tárgyaljon a Generál Konferencia, hanem egy lelki megújulás legyen, amelyre mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy erőnk legyen elérni a világos Krisztusnak.
5.   Imádkozzunk azért, hogy az előadók felkészültek legyenek, és a Szentlélek kenje fel őket; és azért is, hogy a résztvevők szíve készen legyen az üzenet megértésére.
6.   Imádkozzunk azért, hogy a fordítások tiszták legyenek és a Szentlélektől áthatottak.
7.   Imádkozzunk azért, hogy az ifjúsági és gyermekprogramok megújító hatásúak legyenek fiataljaink számára. És azért is, hogy a szolgálattevők felkészültek legyenek
8.   Imádkozzunk azért, hogy az Alomodom nem adventista munkásait és személyzetét érintse meg mindaz, amit az adventisták életében látnak.
9.   Imádkozzunk a Szentlélek különleges kitöltéséért a Kelet-közép Afrikai Divízió vezetőségére, ahogy a Generál Konferenciai ülésszakra készülnek: Blasious Ruguri, Nthaniel Walemba, Jerome Habimana és csapatuk
10.               Imádkozzunk a Kelet-közép Afrikai Divízió Nagyvárosi missziós kezdeményezéseiért

Azért könyörgünk, amit csak Isten tehet meg!

Ézsaiás 55-ben ezt olvashatjuk: "Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál" (Ésa 55:8-9).

Ha Isten bölcsessége és útjai annyira magasabbak a mieinknél, hogyan reménykedhetünk abban, hogy valaha is azok leszünk, akiknek Isten elhívott? Továbbá hogyan reménykedhetünk abban, hogy munkálkodni fog a mi gyülekezeteinkben, amire pedig oly nagy szükségünk van?

A válasz: az egyetlen reményünk a Szentlélek erejében van!

A Krisztus példázataiban Ellen White ezt írja: "Könyörögjenek Szentlélekért! Isten állja minden ígéretét. Bibliáddal a kezedben mondd: ígéretedre hivatkozom: "Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek" (KP 97. oldal).

A Signs of the Times-ban (Az idők jelei) a késői eső sürgős szükségletére utalva Ellen White így folytatja: "A keresztények kérjék hittel a megígért áldásokat, és megkapják azokat. A Szentlélek kitöltetése az apostolok idejében a korai eső formájában történt, és az eredmény dicsőséges volt. A késői eső azonban sokkal nagyobb mértékű lesz" (The Signs of the Times, 1914. Február 17.)  

Keressük ma buzgósággal az Urat személyesen és közösségileg is egyházunkért.

Ima:

Drága Urunk! Ahogy ma elkezdjük a 100 napos imaközösséget, meg szeretnénk újítani elkötelezettségünket irántad, és kérni téged, hogy tedd meg az életünkben, amit te egyedül tudsz megtenni a Szentlélek ereje által. Arra is kérünk, hogy tegyél bennünket erős közbenjárókká vezetőinkért, egyházunkért és azért, hogy kitöltsd Lelkedet egyházunkra, úgy ahogy megígérted. Előre is köszönjük, amit tenni fogsz válaszként imáinkra. Ámen.

Ígéretek:
"de megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat" (2 Krón 4:14)

"Kérjetek esőt az Úrtól a tavaszi eső idején! Az Úr alkot viharfelhőket, ő ad záporesőt és mezei növényeket mindenkinek" (Zak 10:1).

2 megjegyzés:

  1. Minden napra lesz feltéve egy rövid kis olvasnivaló plusz az imacél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez engem is érdekelne. (Bár a cím és az elérhetőségi html fájl 1-esre végződő neveikből igenre tippelek.)

      Törlés