2020. július 1., szerda

100 nap imádságban - 97-ik nap júLius 1 - SZERDA


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

97. napi imacélok, 2020. július 1. (szerda)

Elmegyek… az osztálytársaimhoz

Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére.” (Róma 1:16)

„Éld meg a hitedet az iskolában, otthon és minden tevékenységed között.” (Üzenet az ifjúságnak, 36. o.)

[Sátán] nagyon jól tudja, hogy ezen a földön nincs még egy réteg vagy csoport, amely annyi jót tehetne, mint az Istennek szentelt életű fiatal férfiaké és nőké. Az ifjúság – ha a helyes úton halad – hatalmas befolyást áraszthat. A prédikátorok és az idősebb laikusok feleannyi befolyással sincsenek az ifjúságra, mint azok az fiatalok, akik Istennek szentelik magukat. Érezniük kéne a rájuk nehezedő felelősség súlyát és tőlük telhetően mindent megtenni, hogy megmentsék halandó társaikat, még akkor is, ha ezáltal fel kellene áldozniuk a maguk élvezeteit és természetes vágyait. Időt és – ha szükséges – anyagi eszközöket is szánjanak oda Istennek. (Üzenet az ifjúságnak, 204. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Tanulsz még? Vannak osztálytársaid, csoporttársaid, akik igyekeznek diplomát szerezni és jó oktatást kapni? Rájöttél, hogy amit neked kell kínálnod nekik, vagyis az evangéliumot, az sokkal értékesebb bármilyen diplománál vagy oktatásnál, amit a világ nyújthat? A társaid tudják rólad, hogy keresztény vagy, hetednapi adventista? Esetleg ha már rég végeztél, kapcsolatban maradtál korábbi csoporttársaiddal, vagy még közülük a barátod valaki?
Isten arra hív, mindegy, hogy keresztény vagy állami intézményben tanulsz, hogy legyél világosság a társaid számára. Lehet, telefonon, online tartjátok a kapcsolatot (a pandémia miatt), vagy személyesen, de te áraszd rájuk Jézus világosságát!
Ha szülő vagy, akkor arra hívunk, hogy segíts a gyerekednek bemutatni, miként szeressen úgy, mint Krisztus, és hogy ossza meg másokkal az evangéliumot.
Hogy döntesz ma: misszionáriussá leszel az iskoládban levő emberek számára, Jézus nagykövete a korábbi/jelenlegi/jövőbeli osztálytársaid felé?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       Áldjuk Istent a sok-sok embernek nyújtott számtalan, anyagi jellegű csodáért, munkahelyért és támogatásért a válság idején.
·       „A feleségemmel meglátogattuk az Egyesült Arab Emírségekben élő gyerekeinket. De a járvány miatt ott kellett maradnunk, és mindannyian megfertőződtünk COVID-19-cel. Sokan imádkoztak értünk. Mindnyájan túléltük, kivéve a feleségem. Mégis hálás vagyok Istennek a vezetéséért. Ő tudja, mi a legjobb a családunknak.” (Joel B.)
·       „Június 9-én hajnali 2 órakor arra riadtam fel, hogy egy fegyveres férfi áll a szobámban, ahol a gyerekeimmel aludtunk. Megfenyegetett, hogy megöli a gyerekeimet. Nagyon megrémültünk, de én azt mondtam neki: »Jézus nevében tűnj innen!« Isten meghallotta a kiáltásomat, és a férfi elment anélkül, hogy bántott volna minket. A mi Istenünk hűséges Úr!” (M. A.)
·       „A testi gyógyulásról szóló 80. napon a bátyám élete majdnem a szemünk láttára ért véget. Nagyon felszökött a vérnyomása, és a szíve is hevesen zakatolt. Remegett, levegő után kapkodott, és percről percre rosszabbodott az állapota. Gyorsan adtunk neki egy gerezd fokhagymát és fél kávéskanál Cayenne-borsot vízben elkeverve. Azután letérdeltünk és imádkoztunk, és mire befejeztünk az imát, a vérnyomása normalizálódott, már nem remegett, és a szíve sem vert olyan gyorsan. A tanúi voltunk, ahogy a jó Isten 10 perc alatt csodát tesz, és fizikailag meggyógyít!” (Lindinkosi N.)
·       „A karantén alatt a feleségemnek eszébe jutott, hogy közösségi élelmiszerbankot szervezzünk. Csak 30 csomaggal akartunk kezdeni, de az Úr másról gondoskodott, és megduplázta az élelmiszer- és segélycsomagjainkat, és lehetővé tette, hogy a következő hónapokban ínségben levő családoknak segíthessünk a gyülekezetünkből és a környezetünkből. Minden dicsőség a mi csodálatos Istenünké!” (Rodel L.)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk az iskolánkért, a tanárainkért és az osztálytársainkért. Kérjünk bátorságot, hogy olyan keresztényekként állhassunk előttük, akik Jézusért élnek. Az Úr adjon lehetőséget, hogy bemutathassuk a hitünket a csoporttársainknak. De ha már nem tanulunk, azért imádkozzunk, hogy valahogy elérhessük a korábbi iskolatársainkat.
·       Imádkozzunk a világi egyetemeken folytatott campus-missziómunkáért mindenütt. Bárcsak több hetednapi adventista diák és tanár kapcsolódna be a szolgálatba, és az egyetemi campus elérésével érné el a világot.
·       Imádkozzunk a lelkek hatalmas aratásáért azon szolgálatok által, amik a járvány miatt átálltak online evangelizációra.
·       Imádkozzunk a világon mindenfelé élő, várandós testvérnőkért, akik nemsokára szülni fognak. Könyörögjünk, hogy biztonságban és védve legyenek a koronavírustól, és egészséges kisbabáik szülessenek. Imádkozzunk ezekért a gyerekekért is, hogy felnőve Jézus nagyszerű munkásai lehessenek.


2 megjegyzés: