2018. július 29., vasárnap

Heti imacélok - július 29 - augusztus 5. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten sátorkészítő misszionáriusok tapasztalatairól olvashatunk.

Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/


Heti imacélok
(2018. július 29 – augusztus 5.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő ASI nemzetközi konferenciáért, amely a floridai Orlandóban kerül megszervezésre augusztus 1. és 5. között! Imádkozzunk a Hetednapi Adventista Egyház ezen támogató szervezetéért és szolgálati vezetőiért, hogy Isten továbbra is használja őket hatalmas módon országa ügyének előmozdításában!
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok fiataljainkért, akik közül sokan nemsokára egy új iskolaévet kezdenek el! Imádkozzunk azért, hogy ezek a fiatalok essenek szerelembe Jézussal és ismerjék fel életük és küldetésük igazi értelmét!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Közel-Kelet Észak-Afrikai Unióért (MENAU), amelyet 20 ország alkot, több mint 500 millió lakossal, amelynek 95%-a muzulmán. Az adventista gyülekezeti tagok száma 3 768, akik 50 gyülekezetben és 20 szórványban dicsőítik Istent.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Közel-Kelet Észak-Afrikai Unió (MENAU) vezetőiért: Rick McEdward elnökért, Szilvási Tibor titkárért és Michael Wixwat kincstárnokért!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a városkért, amelyekben nincs adventista jelenlét, hogy Isten küldjön munkásokat az ő aratásába. 52 olyan város van, amelynek lakossága meghaladja az egymilliót, és amelyek némelyikébe még adventista ember nem tette be a lábát.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a jelenlegi sátorkészítőkért, akik a Közel-Kelet Észak-Afrikai Unió (MENAU) területén dolgoznak, hogy Isten erősítse meg őket feladataik végzésében!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborokért, hogy sok ember megtalálja Istent, s hogy azok, akik megtalálták, közelebb kerüljenek Hozzá! Imádkozzunk a most kezdődő Zenei táborért!
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Találkozás Jézussal táborért! Sok áldásban részesült minden jelenlevő.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

„Neked biztosan igazi, eredeti Bibliád van!” – Írta egy sátorkészítő a Közel-Keletről  

Laura sátorkészítő misszionáriusként értelmezte szolgálatát már akkor is, amikor a nyelvi előkészítő programot kezdte abban a közel-keleti országban, amelyben szolgált. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy új barátokat szerezzen. Nyitott természete miatt hamar bekapcsolódott olyan programokba, amelyek segítségével mindenféle korú és sokféle szükséglettel rendelkező emberrel kapcsolata léphetett. Laura rájött, hogy barátai közül egyesek szkeptikusok, mások magukban megkérdőjelezték mindazt, amit mondott nekik, de voltak köztük, akik tényleg meg akarták ismerni az igazságot. 

Az országba való érkezése után nagyon hamar összebarátkozott két lánytestvérrel. Isten ajtót nyitott neki, hogy sok lelki beszélgetést folytasson velük. Nagymamájuk elkötelezett és tanult muzulmán volt, akit egy napon elhívtak, hogy olyan információkat adjon, amelyekkel meg lehet cáfolni Laura állításait a kereszténységről és az iszlámról. „Elképzelhetitek, hogy kételkedésük hogyan változott döbbenetté, amikor a nagymama majdnem mindent igazolt abból, amit én nekik a Bibliáról mondtam” – jegyezte meg Laura.

Mivel még sosem olvasták a Koránt, a nagymama azt javasolta nekik, hogy kezdjék el hárman olvasni a Bibliát és a Koránt együtt. A lányok azonban kijelentették, hogy ők csak Laura Bibliáját akarják tanulmányozni, mivel biztosak voltak abban, hogy neki igazi, eredeti Bibliája van, miközben a többi keresztény barátnak biztosan valamilyen meghamisított változat.

Laura ugyanebben az időben kezdett el barátkozni arab nyelvtanárával is. Együtt főztek, nevettek és utaztak. A nyelvi akadályok és a tanárnő csendes természete miatt azonban a lelki beszélgetések egy kicsit lassabban indultak el. Ahogy elkezdték olvasni a bibliai történeteket, a tanárnő észrevette, hogy Laura milyen lelkes a hitével kapcsolatosan. Elkezdett kérdezni, majd óvatosan elárulta, hogy ő már elvesztette hitét az iszlámban.

Laura megosztotta kedvenc bibliai idézeteit tanárával, adott neki egy Bibliát és egy példányt a Jézus élete című könyvből, és más inspiráló olvasmányokat is, amelyekről úgy gondolta, hogy áldást jelenthetnek neki. A tanár nagy örömmel fogadta ezeket. Nemrégen elkezdtek Jézus Krisztus áldozatáról beszélgetni. Kezdetben a tanár így fogalmazott: „Ti keresztények hisztek abban, hogy Jézus Krisztus értetek áldoztatott meg.” Egy napon azonban mást mondott: „Ő értünk áldozta oda magát” – ami egy kis vallomás, és nem maradt észrevétlen.

Laura nagyon közel került egy vak lányhoz, aki gyakran unszolta őt, hogy cigarettázzon vele. Laura megragadta az alkalmat, hogy arról beszéljen neki, hogy milyen fontos gondoskodni testünkről és vigyázni egyészségünkre. Az egyik napon, amikor a dohányzásról és az egészséges életmódról beszéltek, a lány hirtelen elkezdett kérdezni Jézusról.

Laura elvitte őt egy lelki utazásra, amely Ádám és Éva bukásával kezdődött és Jézus Krisztus halálával és feltámadásával végződött. A lány azonnali reakciója ez volt: „Azt mondod, hogy meghalt és aztán feltámadt? De a Korán azt mondja, hogy…” Laura hosszú időn keresztül kérdezgette a Korán tanításairól, míg az egymásnak ellentmondó kijelentések nyilvánvalók nem lettek. A lány bevallotta, hogy még sosem gondolkozott ezekről a dolgokról; csak az igazságot akarta megtudni. Laurának megadatott az az előjog, hogy megtanítsa őt imádkozni azért, hogy Isten segítsen neki megérteni az igazságot.

Laura még mindig imádkozik két barátjáért, remélve azt, hogy idővel még inkább fognak érdeklődni, megerősödik bizalmuk a Biblia iránt, és hajlandók lesznek tanulmányozni azt, amit a Biblia mond. Az arab tanáráért is imádkozik, és azért, hogy érdeklődése továbbra is megmaradjon. Azért is imádkozik, hogy Isten egyre több igazságot világítson meg vak barátjának. Kérünk, imádkozzatok az olyan sátorkészítőkért, mint Laura, akik hűségesen dolgoznak az Úrért a közel-keleti és észak-afrikai országokban!

1 megjegyzés: