2018. július 16., hétfő

Heti imacélok - július 15-22. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Heti imacélok
(2018. július 15-22.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Teljes tagbevonás programokért, amelyek a Fülöp-szigeteken kerülnek megrendezésre ebben a hónapban! Imádkozzunk ezért, hogy minél több ember érezzen indíttatást, és elmenjen az előadásokra!
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akiket elláttak a nagy ideiglenes orvosi rendelőben az evangelizációs sorozatot megelőzően Palawanban a Fülöp-szigeteken! Imádkozzunk azért, hogy a lelki gyógyulás iránti vágy hozzon el embereket, hogy többet megtudhatnak Krisztusról.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az adventista fiatalokért, akik nyári táborokba mennek, vagy nyári könyvevangélista programokban dolgoznak, hogy mélyebb közösségre jussanak Krisztussal nyári tevékenységeik kapcsán.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Adventista Egészségügyi központokért világviszonylatban, hogy a gyógyulás és a bátorítás helyszínei legyenek a betegek és elfáradtak számára. Imádkozzunk azért, hogy Isten világosságul használja ezeket az Ő dicsőségére!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Adventista Oktatási intézményekért (általános- és középiskolák, főiskolák és egyetemek) világviszonylatban! A nyár folyamán sok változás történik az egyetemi fakultások, a programok tervezése és a következő tanévre való felkészülés területén. Imádkozzunk különleges bölcsességért azok számára, akik ezeket az intézményeket vezetik. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek vezesse a döntéseket Isten dicsőségére!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborokért, hogy sok ember megtalálja Istent, s hogy azok, akik megtalálták, közelebb kerüljenek Hozzá! Imádkozzunk a Találkozás Jézussal táborért, az Ifjúsági táborért stb.
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Missziókonferenciáért! Sok áldásban részesült minden jelenlevő.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

A grépfrút méretű daganat – Írta: Janet Page 


„Grépfrút méretű daganata van. Ki kell venni. És annak érdekében, hogy megelőzzünk egy kezelhetetlen vérzést, a méhet is el kell távolítanunk” – mondta az sebészorvos.

Ennek nem örültem! Mint nővér, tudtam, milyen komplikációkkal járhat egy méheltávolítás.

Hónapokon át, a reggeli áhítataimban imádkoztam és igényeltem a Bibliában található gyógyulási ígéreteket. Újra és újra elolvastam azokat a történeteket, amelyben Jézus embereket gyógyított meg. Kitartottam az imában: „Édes Istenem, te akkor megtetted, kérlek, tedd meg most is!”

Valóban alá akartam rendelni magam az Ő akaratának. A szívem könyörgött: „Legyen meg a Te akaratod, de ha lehetséges, kérlek, vedd el a daganatot.” Folyamatosan vizsgáltam a szívemet és kértem Istent, hogy mutasson rá mindarra, amit be kell vallanom, és amit helyre kell tennem.

Nem akartam, hogy bármi közém és Isten közé álljon, és akadálya legyen annak, hogy imámra válaszoljon.

Csupán néhány nappal a műtét előtt, egy második ultragangos vizsgálatom volt, hogy újra meghatározzák a daganat méretét. Az orvos azt javasolta, hogy vegyenek valamennyi vért tőlem, hogy kéznél legyen, ha szükség lenne rá.

Még mindig gyötrődtem és felhívtam Juanita Kretschmar barátnőmet és megkértem, hogy imádkozza el velem a Találkozási imát (angolul itt lehet többet megtudni a Találkozás imáról: https://www.revivalandreformation.org/resources/all/an-encounter-with-god-in-prayer). Értékes időt töltöttünk együtt.

A műtétet egy olyan városban tervezték, amely kétórányi autóútra van otthonomtól. A helyei lelkész kedvesen felajánlotta otthonukat nekem és Jerrynek. Megkérdeztem, hogy megkennének-e olajjal a gyógyulásomért.

A megkenetésem egy különleges alkalom volt. Éreztem Isten közelségét. Éreztem azt, hogy meggyógyultam. „Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet,megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg” (Zsolt 103:2-4).

Annak ellenére, hogy éreztem, meggyógyultam, nem mondtam semmit róla. Másnap reggel azonban, amikor a kórházba mentünk, elmondtam a férjemnek, úgy érzem, hogy a daganat eltűnt. A kórházban elmondtam az asszisztensnek, hogy beszélnem kell a sebészorvossal. Elmondtam neki, hogy én keresztény vagyok, hogy megkentek olajjal, és úgy gondolom, hogy meggyógyultam. Higgadtan ezt mondta: „Janet, önnek egy 10 centis daganata van. Műtétre van szüksége.”

„Ha azt látja, hogy nincs daganatom, megígéri, hogy nem távolítja el a méhemet?” – háromszor meg kellett kérdeznem, mielőtt megígérte.

Elkezdték az altatást és nemsokára elaludtam. Aztán arra ébredtem, hogy az asszisztens rázza a vállamat. „Janet, Janet, ébredjen fel. Nincs daganata!” Ezután a sebész jött be és ezt mondta: „Nem tudom elhinni! Nincs daganata! Nincs szükség méheltávolításra!” Egy kis szünetet tartott és ezt kérte: „Imádkoznának értem és orvosi munkámért?” Jerry és én imádkoztunk vele.

Jerry felhívta a vendéglátóinkat és elmondta nekik a jó hírt. Amikor beléptünk az otthonukba, a lelkész kifakadt: „Nem hiszek az olajjal való megkenésben! Nem hiszek!” Folytatta és elmondta, hogy szülei mindketten rákban haltak meg. Imádkozott értük, és megkente őket olajjal, de egyikük sem gyógyult meg.

Nem tudom, miért van az, hogy Isten néha azonnal meggyógyít, máskor pedig hosszas folyamaton át, vagy esetleg a feltámadáskor. Azt viszont tudom, hogy Istenben meg lehet bízni. Éveken keresztül szenvedtem nyaki fájdalomtól egy autóbaleset következtében. Isten nem úgy döntött, hogy elveszi ezt a fájdalmat. De továbbra is segítségül hívom az Ő nevét és kérem és megköszönöm, hogy a maga idejében a maga módján meg fog gyógyítani engem.

2 megjegyzés:

  1. Az ember nem birja ki könnyek nélkül! Milyen hatalmas, és szerető a mi Istenünk! Áldott legyen szent neve,---most, és mindörökké! Kívánom a teljes gyógyulást!

    VálaszTörlés