2018. augusztus 7., kedd

Heti imacélok - augusztus 5-12. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten arról olvashatunk, hogy Istennek még azzal is terve lehet, hogy születésedkor milyen nevet kapsz.

Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/


Heti imacélok
(2018. augusztus 5-12.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a különböző szolgálatokért, amelyek jelen vannak az adventista egyházban – úgy a hivatalos szervezetben, mint a különböző, hasznos támogató szolgálatokban! Imádkozzunk azokért, akik ezeket a szolgálatokat vezetik, hogy életük Isten dicsőségét szolgálja, hogy a Szentlélek különleges kiáradását megtapasztalják életükben (ha ismersz ilyen szolgálatokat és egyházi szervezeteket, imádkozz ezek vezetőiért név szerint).
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok ezen a héten a következő Generál Konferenciás szolgálati osztályok vezetőiért, hogy Isten adjon nekik különleges bölcsességet és erőt szolgálatukban:

1.    Adventista Kápláni Szolgálat: Mario E. Ceballos
2.    Gyermekszolgálatok Osztálya: Linda Mei Lin Koh
3.    Kommunikációs Osztály: Williams S. Costa Jr
4.    Nevelési Osztály: Lisa M. Beardsley-Hardy
5.    Családi Szolgálatok Osztálya: Willie & Elaine Oliver
6.    Egészségügyi Szolgálatok Osztálya: Peter N. Landless

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Hetednapi Adventista Egyház világszéles médiahálózatáért, amely az evangéliumot sugározza az egész világra. Imádkozzunk különleges bölcsességért és oltalomért ezek számára a kommunikációs csatornák számára, különösen azokért, amelyek olyan területen működnek, ahol az evangélium szabadon való hirdetése egyre nehezebb..
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Hope Channel (Reménység Csatorna) 50 alegységének elnökeiért, igazgatóiért és menedzsereiért, amelyek az evangélium üzenetét 56 nyelven közvetítik!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a 3ABN (Három angyal) csatornáért és a támogató médiaszolgálatokért, mint például a Jobb Élet Televízió, és még sok más, hogy Isten használja ezeket az eszközöket az Ő dicsőségére!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborokért, hogy sok ember megtalálja Istent, s hogy azok, akik megtalálták, közelebb kerüljenek Hozzá!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Az én nevemet választotta – Írta Jemima Klingbeil 


Az elmúlt nyáron könyvevangélistaként szolgáltam. Házról-házra jártunk és könyvet árultunk az Ifjúsági Könyvmissziós Kampány keretén belül az USA Michigan államában. Egyes napok jók voltak, mások pedig csüggesztőek. Az egyik napon egy kicsit magam alatt voltam, mert nem adtam el egyetlen könyvet sem. Imádkoztam, hogy Isten segítsen nekem, és tegyen valami tényleg különlegeset.

Már majdnem ott állt az idő, hogy befejezzem a napi munkát, amikor egy ajtóhoz értem, ahol egy fiatal férfi fogadott. Szinte teljesen biztos voltam abban, hogy egy könyvet sem fog vásárolni, de azért elmondtam a rutin szövegemet. Valahol a közepén tartottam a mondandómnak, amikor félbeszakított, és odahívta az édesanyját. Ekkor újra elkezdtem elölről a szövegemet. Különleges érdeklődést mutatott, különösen a Béke a vihar fölött című könyv iránt. Az egész beszélgetés alatt azt hangsúlyozta, hogy mennyire szüksége van békére. Adott 20 dollárt a Béke a vihar fölött című könyvért és ezért az összegért oda tudtam adni neki még A nagy küzdelem című könyvet is.

Aztán megkérdeztem az asszonyt, hogy imádkozhatnék-e érte. Miután imádkoztam, készültem továbbmenni – gondolva, hogy itt befejeződött a történet. Valami azonban arra indított, hogy kérdezzem meg, kér-e nyugtát. Azt mondta, hogy igen, és én kiállítottam a nyugtát. Aztán megkérdezett: „Elmondaná mégy egyszer a nevét?” Elmondtam, hogy engemet Jemimának hívnak. Erre sírva fakadt. Nagyon sírt. Próbáltam megvigasztalni, miközben azon gondolkoztam, hogy mit tettem rosszul. Végül meg tudott szólalni és el tudta mondani, hogy a nagymamáját szintét Jemimának hívták, és nemrégen halt meg. A nagymama keresztény volt, és nagy hatást gyakorolt erre az asszonyra. Most, hogy a nagymama meghalt, az asszony visszaemlékezett nagymamája életére, és próbálta megfejtetni, hogy miről is szól a kereszténység tulajdonképpen. Épp azon a reggelen imádkozott azért, hogy Isten küldjön valakit, akinek van könyve a békességről, és aztán megjelentem az ajtajában a Béke a vihar fölött című könyvvel. Csak véletlen egybeesés lenne? Nem gondolom!

Amikor ezen gondolkodom, elcsodálkozom ezen a csodálatos isteni intézkedésen, amit Isten eltervezett 15 évvel ezelőtt, amikor megszülettem, hogy a szüleim Jemimának neveztek el. Ő tudta, hogy a nevem egy napon még meg fogja érinteni egy asszony szívét!

1 megjegyzés:

  1. Az ÚR CSODÁSAN MŰKÖDIK és előre elkészíti a jó cselekedeteket amiben járnunk kell!
    Ámen!

    VálaszTörlés