2017. július 30., vasárnap

Heti imacélok - július 30-augusztus 6. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
Fókuszban a Közel-Kelet Észak-Afrikai Unió (MENAU)  
(július 30 - augusztus 6.)

Tények röviden a MENAU-ról: A Közel-Kelet Észak-Afrikai Uniót 2011-ben alapították. 20 országból tevődik össze, amelyekben összesen 500 millió ember él, 99%-uk muzulmán. Az adventista gyülekezeti tagok száma 3 768, ötvenkét gyülekezetben és húsz szórványban.  

Földrajzilag nyugaton Marokkó határolja, keleten pedig Irán, és magába foglalja az Arab-félsziget országait és Törökországot, ezen felül Észak- Ciprust és Szudánt. Ide tartoznak a bibliai földek, mint Babilon, Egyiptom, Perzsia, Tírus és Szidon, amelyek a mai Irak, Irán, Libanon és Szíria, valamint Jordánia területén találhatók.

Négy országban háború pusztít, ott a helyzet teljesen bizonytalan és kaotikus. Az egyház majdnem minden országban illegális vagy nem szívesen látott.

·      Imakérés: Imádkozzunk azokért a városokért, ahol jelenleg nincs adventista jelenlét, hogy Isten küldjön munkásokat az itteni aratásba! 48 olyan város van ezen a területen, amelynek lakossága meghaladja az egymilliót. Ezekből sokban adventista még nem vetette meg lábát.
·      Imakérés: Imádkozzunk a MENAU területén élő gyülekezeti tagokért, hogy legyen bátorságuk az elszigeteltségben! A vallási üldözés mindennapos sok területen
·      Imakérés: Imádkozzunk a divízió fiataljaiért, hogy erősek legyenek, és legyen bátorságuk hitükről bizonyságot tenni. A Közel-Keleti Egyetemet (Middle East University) a MENAU működteti Bejrútban. Imádkozzunk az ottani diákokért és tanárokért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a valdens diákokért és misszionáriusokért, akik a világ különböző részeiről érkeztek ide. Imádkozzunk azért, hogy Isten mutasson nekik kreatív lehetőségeket az evangélium terjesztésére, és imádkozzunk azért is, hogy a lehetőségek ajtajai megnyíljanak előttük.

Magyar imacélok:
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Missziókonferenciáért. Isten különleges áldását tapasztaltuk a tábor egész ideje alatt. Lelkileg feltöltődtünk, és sokat tanultunk arról, hogyan vihetjük el az evangéliumot embertársainknak egy elvilágiasodott és közömbös társadalomban.

·       Hálás beszámoló: Július 19-23 (szerda-vasárnap) között már másodjára jelent meg az egyház beszélgetős-ismerkedős sátrával a debreceni Campus fesztiválon. 25 lelkes önkéntesünk lépett ki a gyülekezet falain kívülre, hogy egy zenei fesztiválon hallgassa meg a hozzá fordulókat, kínáljon meleg teát az éjszakában, sok-sok kreatív programot nappal, és elfogadó, barátságos légkört, „béke szigetét” a hozzájuk betérőknek. Több mint 1000 ember látogatott el a sátorba és nagyon komoly beszélgetések folytak

Facebook-oldalunkon (LelkiFröccs) követhetitek figyelemmel képeinken, videóinkon a tevékenységünket:


Mai csodák a Közel-Keleten
- írta: Rick McEdward
Milyen érzés az, amikor megérint Isten elhívásnak hatalma? Kérdezd meg erről Pált! A damaszkuszi úton valósággal lezuhant a lováról, amikor egy mennyből érkező fénysugár három napra megvakította.

Néha állva imádkozom, néha ülve, máskor térdelve. Nagyon gyakran imádkozom gyaloglás vagy vezetés közben is. Beszélgessetek egy hirtelen életet megváltoztató eseményről. Vagy kérdezd meg Lázárt, milyen volt az, amikor Jézus hangja felébresztette és kihívta őt a sírból. Eltöprenghetett azon, hogy mi történhetett vele. Miért aludt egy sötét helyen egyedül? Aztán próbálj meg járni, amikor egész testedet gyolcsba tekerték. Gyakran elképzelem a félelemnek, sokkhatásnak és örömnek azt a keverékét, amit Lázár családja és barátai átéltek, amikor temetése után négy nappal élve kisétált a sírból. El tudom képzelni azt az örömteli ünneplést is, amely a mennyben történik, amikor egy ember Jézushoz jön. A feltámadás feletti öröm nem kevésbé csodálatos dolog, mint az, amikor valaki megismeri Jézust.

Ma nem gyakran látunk embereket lezuhanni a lovukról, vagy feltámadni a halálból, de ez nem jelenti azt, hogy Isten lezárta volna a csodák korszakát. Ahogy Észak-Afrika és a Közel-Kelet országaiban utazok, ámulok azokon a csodákon, amelyek ma is történnek. Híreket hallok a Globál Missziós úttörőkről, akik álmok és látomások útján jutottak el Isten ismeretére. Ma életüket kockáztatják, miközben Jézusról bizonyságot tesznek környezetüknek.

Van egy asszony, aki csoda útján bejutott egy olyan országba, ahova senki másnak nem sikerült. Érkezése után bebörtönzik, de meggyőzi a hatóságokat, hogy engedjék szabadon. Van egy „sátorkészítő”, aki elhagyta országát, hogy orvosi munkát végezzen a Közel-Keleten. Zárt ajtókkal találkozik, amelyeket látszólag lehetetlen kinyitni. Aztán egy csoda történik, hogy az összes bürokratikus szabály megváltozik csak miatta. Egy „valdens” diák beköltözik az albérletbe muzulmán barátjával, amikor a tulajdonos jelentősen megemeli a lakbért. Egy sor esemény és megválaszolt ima után a lakbért lecsökkentik. A muzulmán barát most már kész arra, hogy elkezdje a bibliatanulmányokat. Egy eltörött vízvezetékcső csodálatos módon megjavul egy menekül család otthonában, az imára adott válaszként. Az egész család kíváncsi arra az Istenre, aki gondoskodik egy szükségben levő családról. Egy asszonynak, aki nyolc évig nem tudott teherbe esni, most kisbabája van. Egy gyermek késői stádiumban levő rákból teljesen meggyógyul.

Ezek a történetek folyamatosan arra emlékeztetnek engem, hogy Isten műve halad előre, Sátán kísérletei ellenére is, hogy elcsüggesszen bennünket azáltal, hogy ledob a lóról, vagy holtan hagy bennünket. A Szentlélek hatalmasan dolgozik a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Imádkozzatok továbbra is a frontvonalban dolgozó munkásokért, a „valdens” diákokért, a globálmissziós úttörőkért, a „sátorkészítő” misszionáriusokért, lelkészekért, gyülekezetalapítókért, ahogy Isten országát gyarapítják! Imáid hatására nagyon sok minden megváltozik!

Írta: Rick McEdward a Közel-Kelet és  Észak-Afrikai Unió elnöke 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése